DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton: Ez a gendersemleges öltözködés

Kirívó szettben jelent meg Lewis Hamilton a Török Nagydíj csütörtöki napján. A brit újságírói kérdésre elmondta: nem ez az első alkalom, hogy férfi szoknyát visel. Örül, hogy már F1-es hétvégéken is kifejezheti magát öltözködésével.

Nem lehetett nem foglalkozni Lewis Hamilton öltezékével Isztambulban, a médianapon: a kéket preferáló világbajnok legfeltűnőbb darabja a kilt, azaz férfi szoknya volt, amelyet hosszúnadrággal, szövetkabáttal és egy oldaltáskával egészített ki. A szett annyira feltűnő volt, hogy Hamilton még a hivatalos sajtótájékoztatón is megkapta a kérdést: miért van rajta szoknya?

„Ez egy elég vakmerő ötlet. Nagyon szeretem a tervező munkáit, és nem is tudom, tetszett ez a szett. A neten szoktam nézegetni képeket, és kiválasztom közülük, ami nekem tetszik. Néhány évvel ezelőtt a GQ-val voltam egy fotózáson, ahol kiltet viseltem, azt Tommy Hilfiger tervezte. Most újra felvettem egyet. Ez a gendersemleges öltözködés: mindenki viselheti, amit akar. Lesznek egyesek, akik nem értik meg, de rendben van. Remélhetőleg felnyílik majd a szemük. Az emberek legyenek azok, akik lenni akarnak” – beszélt az önkifejezés fontosságáról Hamilton a sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.



Egy másik kérdésre a Mercedes versenyzője elmagyarázta, hogyan vonja el gondolatait az autósportról a divat segítségével, hogy feltöltődjön: „Szeretem a divat témáját, pedig nem olyan régen voltam először divatbemutatón. Teljesen már világ, mint a Formula-1. Ez olyan hely, ahol sosem volt könnyű magadnak lenni, míg egy divatbemutatón, mint például a divathéten, mindenki saját magát adja különböző módokon. Én szeretem azt a közeget, ahol én is kifejezhetem magam.”

„Most már a versenypályán is megteszem ezt, mivel szabad megtennem. Szeretem különválasztani a divatot és a sportot. Ez a szezon mindenki számára nehéz a pályán. Ezért fontos, hogy valami másra fókuszálhatok. Ilyenkor mindig frissen térek vissza” – magyarázta Hamilton, hogyan töltődik fel a pályán kívül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: