DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Fekete tanárokat keres Hamilton alapítványa

A Hamilton Bizottság jelentése után akcióba lendült a szintén hétszeres világbajnok által alapított Mission 44: 150 fekete tanár alkalmazására vállalkoztak tudományos területeken.

A Lewis Hamilton által feketék brit motorsportban való reprezentációjának javítása érdekében létrehozott Hamilton Bizottság júliusban tette közzé jelentését és javaslatait: az egyik pont arról szól, hogy Angliában a tanárok csupán 2 % fekete hátterű (ebből 1,1 % afrikai, ellenben azzal, hogy a dolgozó korú lakosságban arányuk 2,1 %), míg az iskolák 46 %-ában egyáltalán nincs jelen a tanári karban a faji diverzitás. Ezzel szemben a tanárok 85,7 %-a fehér bőrű, miközben a dolgozó lakosságban a fehérek aránya 78,5 %. Lewis Hamilton maga is elmondta: iskolai évei alatt sosem volt fekete tanára, pedig ha egy nevelője jobban megérti hátterét, sikeresebb lett volna tanulmányaiban.



Hamilton a Mission 44 alapítványt idén hozta létre, azzal a céllal, hogy javítson az alulreprezentált csoportok helyzetén: a Mercedes-pilóta 20 millió fontot adományozott erre a célra. Az alapítvány most indította el első együttműködését, a Teach First karitatív szervezettel összefogva.

A kezdetben két évre szóló program célja 150 fekete bőrű tanárt alkalmazni és kiképezni hátrányos helyzetű angliai közösségekben. A STEM területre szakosodott tanárokat keresnek: ez a tudomány, technológia, gépészet és matematikai összefoglaló neve. Közvetett módon ezeknek a tanároknak szerepük lehet abban, hogy tehetséges fekete fiatalok mérnökké váljanak és eljussanak az autósportba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: