DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

„Minden nap hiányzik Michael”

Michael Schumacher körül síbalesete után nem sokkal elcsendesedtek a hírek, és azóta is a róla szóló információk elsősorban találgatások. Családtagjai a néma küzdelem után most szólalnak meg először.

Nyolc év. Ennyi ideje változott meg alapjaiban a Schumacher család élete. A történtek után a hétszeres világbajnok menedzsere és hozzátartozói egy ideig még kommunikáltak a médiával, azonban hamarosan a háttérbe vonultak, hogy csendben segítsék a legenda harcát. Ez így is maradt még akkor is, amikor fia, Mick is megkezdte profi karrierjét, és a ranglétrán fellépkedve végül a Formula-1-be került.

Idén azonban, még ha nem is teljesen, de megtörik ezt a csendet. A Netflix ugyanis dokumentumfilmet készített Schumacherről, amelynek jövő héten, szeptember 15-én lesz a premierje, és amelyben a családtagok is megszólalnak. Mick már korábban, a filmen kívül is beszélt a családfőről, most pedig a bajnok feleségének, Corinnának a szemszögéből is jobban megismerhetjük őt.

Természetesen az életéről szóló filmben nem kerülhető el a síbaleset sem – amely megváltoztatta, de nem törte meg őket. „Minden nap hiányzik Michael. De nem csak nekem. A gyermekeinek, a családjának, az édesapjának, a környezetének. Mindenkinek hiányzik, de Michael itt van. Másképp, de itt van, és ez erőt ad nekünk” – hangzanak Corinna Schumacher megrendítő szavai a filmben.



A vallomásban arra is választ ad, miért is övezi titok a hétszeres világbajnok állapotát, amit a rajongók rendszeresen kifogásolnak. „Családként továbbra is úgy kívánjuk élni az életünket, ahogy azt Michael mindig is szerette volna és még mindig szeretné. A magánélet az magánélet, ahogy mondta. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élvezhesse ezt a privát szférát, amennyire csak lehetséges. Michael mindig védett minket, most mi védjük őt” – beszélt a miértekről a feleség, azt is megerősítve, a legenda terápiás kezelése tovább folyik otthonában.

Corinna mellett Mick is először fog mélyebben beszélni arról, hogyan is érintette őt édesapja balesete. Eddigi interjúiban arról mesélt, milyen volt vele, most azonban azt próbálja meg szavakba önteni, milyen nélküle. A történtek felfoghatatlansága ennyi év után is ott tükröződik gondolataiban. „A baleset óta mindazok az élmények, amiket a legtöbb ember átél a szüleivel, számomra nincsenek többé, vagy csak alig. Szerintem ez kicsit igazságtalan. Apa és én már másképp is megértenénk egymást, mert már egy nyelvet beszélünk, a motorsport nyelvét, és sok megbeszélnivalónk lenne. Nagyon sokszor gondolok arra, hogy ez mennyire jó lenne. Bármit megadnék érte” – nyilatkozott megrázóan őszintén az ifjabb Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: