Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Bulvár

Hamilton a magyar törvényről: „Elfogadhatatlan”

A hétszeres F1-es világbajnok kifejtette a véleményét a Magyarországon nemrég bevezetett pedofil-törvénnyel kapcsolatban: szerinte gyávaság, hogy a hatalom egyáltalán felvet ilyesmit.

Lewis Hamiltontól megszokott, hogy a sporton kívül különböző közösségi ügyeket képvisel, keményen harcol a rasszizmus és a globális felmelegedés ellen is, Magyarországra érkezve pedig Instagram-sztoriban szólt hozzá a hazánkban bevezetett, komoly (nemzetköti és hazai) visszhangot kiváltó pedofil-törvényhez is.

"Mindenkihez szólok ebben a gyönyörű országban, Magyarországon. A nagydíjhétvége előtt szeretném a támogatásomat kifejezni mindenki felé, akit érint a kormány anti-LMBTQ+ törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető dolog, hogy a hatalom ilyen törvényt javasol. Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga lehessen függetlenül attól, hogy kit szeret, vagy hogy milyen az identitása. Arra biztatom az embereket, hogy a következő népszavazáson voksoljanak az LMBTQ+ közösség érdekeinek védelmében, mindennél jobban kell most nekik a támogatás. Szeressétek a körülöttetek levőket, mert a szeretet mindig győz" - írta posztjában Hamilton.

00121021_224Egy másik világbajnok, Sebastian Vettel is megszólalt a témában: az Aston Martin klasszisa szivárványos cipőben jelent meg a sajtótájékoztatón, ahol újságírói kérdésre válaszolva hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint Hamilton. Szerinte sok lehetőségünk volt már tanulni a múltból, mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar és aggasztónak találja, hogy egy uniós ország ilyen törvényt fogad el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?