DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

LGBTQ-mozgalommal szövetkezik az Aston Martin

Új partnert üdvözölt az F1-es istálló a Racing Pride formájában: az együttműködés értelmében júniusban, a Melegbüszkeség Hónapjában közös kampányt folytatnak, amelyet a versenypályára is elvisznek.

A partnerség keretében az Aston Martin F1-es csapata a közösségi médiában különböző tartalmakat publikál a motorsportban jelen levő LGBTQ+ közösség erősségéről, a Racing Point logója pedig az AMR21-re is felkerül a Francia Nagydíjon. Ezen kívül a Racing Pride aktívan közreműködik, hogy befogadóbbá váljon a csapat: felülvizsgálják az Aston Martin belső irányelveit, belső közvéleménykutatást végeznek és érzékenyítő tréninget tartanak az alkalmazottak számára.

A bejelentést többek között kommentálta a csapat pilótája, Sebastian Vettel: „Szeretnék segíteni, hogy erősítsük a befogadás és elfogadás üzenetét övező pozitív hangvételt. Szeretnék gratulálni azoknak az embereknek, akik közreműködtek a párbeszédben, amely szélesebb körű befogadást eredményezett, ugyanakkor tudatában vagyok, ennél többre van szükség, hogy változtassunk az attitűdökön és a megmaradt negativitás többségét eltávolítsuk. Nagyszerű látni, hogy az Aston Martin F1-es csapat támogatja ezt a problémát. Hosszú még az út, de nagyon örülök, hogy pozitív szerepet játszunk benne” – mondta Vettel.



Otmar Szafnauer csapatfőnök így fogalmazott: „Az Aston Martin Cognizant F1 Team elkötelezett, hogy az LBGTQ+ közösség számára biztonságos és befogadó környezet jöjjön létre. Szövetségünk a Racing Pride-dal lehetővé teszi, hogy elősegítsük ezt az ambíciót, munkatársaink számára mind személyes, mind professzionális szinten” – mondta a csapatfőnök, hozzátéve, reméli, hogy példájukat a motorsport többi szereplője is követni fogja.

A Racing Pride mozgalom az autósportban jelen levő nem heteroszexuális közösségre hívja fel a figyelmet: nagykövetei Richard Morris, Charlie Martin, Sarah Moore és Abbie Eaton. A Racing Pride csapatába tartozik az Aston Martin F1-es istállójának kommunikációs igazgatója, Matt Bishop is.

A Voices névre hallgató sorozat első részeként a brit endurance-versenyző, Richard Morris, a mozgalom társalapítója mondta el történetét:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: