DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Carlos Reutemann kikerült az intenzív osztályról

Azt követően, hogy két műtéten is átesett az emésztőrendszeri vérzéssel kórházba került világbajnoki ezüstérmes Reutemann, végre jó híreket kaptunk róla: átszállították az intenzív osztályról egy általános kórterembe.

A korábbi Formula-1-es pilóta, aki autóversenyzői pályafutása után politikusnak állt, még május elején szenvedett emésztőrendszeri vérzést. A Sanatorio Santa Fe akkori közleménye szerint az argentin exversenyző klinikai állapota stabilnak volt mondható.

Szombaton azonban egy újabb vérzés miatt a kórház jelentése szerint rosszabbra fordult a 79 éves Reutemann állapota, akit emiatt át kellett szállítani egy 170 km-re arrébb fekvő, rosariói kórház intenzív osztályára.



Ma reggelre azonban már szerencsére jó híreket kaptunk, ugyanis az azóta két életmentő műtéten is átesett argentint elszállították az intenzív osztályról.

„Ma reggel a nemzeti szenátort és korábbi kormányzót, aki május 8-a óta a rosariói kórház intenzív osztályán feküdt, áthelyezték egy általános kórterembe” – írta meg az argentin La Capital.

A jó híreket szintén megerősíti, hogy Reutemann egyik lánya, Marian is megosztott egy képet a Twitteren, melyen édesapja már újságot olvas a kórházi ágyán, azzal a felirattal, hogy „hála istennek”.

Korábban már májrák diagnosztizálása miatt is átesett egy műtéten a Formula-1-ben 12 futamgyőzelmet, hat pole-pozíciót és 45 dobogós helyezést elérő Carlos Reutemann, aki 1972 és 1982 között versenyzett a száguldó cirkuszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: