DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Vettel egy farmon töltötte a kényszerszünetet

Sebastian Vettel az egyetlen F1-es pilóta, aki nincs jelen a közösségi médiában, ezért eddig csak kevesen tudták, mivel foglalkozott a tavaly elhalasztott futamok ideje alatt. Most kiderült.

2020 tavaszán sokakhoz hasonlóan Sebastian Vettel is azon kapta magát, hogy hirtelen nagyon sok szabadidővel rendelkezik. Mivel az F1-es futamokat sorra halasztották el, a pilóta pedig nincs jelen a közösségi médiában, sokan találgattak, vajon a négyszeres világbajnok mivel tölti szabadnapjait-heteit. Természetesen ott van a családja, és tudjuk, hogy némileg a szimulátorozás is foglalkoztatta, de ennél többet nem tudhattunk róla. Eddig legalábbis. A pilóta annak a méhek megmentésével foglalkozó Bio Bienen Apfel szervezetnek a bécsi rendezvényén mesélt magáról, amelynek ő maga a nagykövete. A hírt a WTF1 kapta fel.

 „Igen, a tavalyi első lezárás során a vártnál több szabadidő állt rendelkezésemre. Azon gondolkoztam, mihez kezdhetnék, mi kötné le a figyelmem. Érdekel a mezőgazdaság és a gazdálkodás témája. Elkezdett foglalkoztatni, mint egy sportolót a táplálkozás. Mit ehetnék az egészség és a jobb teljesítmény érdekében? Kérdéseket tettem fel, és végül rájöttem, hogy nem minden zöldség egyforma, nem minden alma tartalmaz ugyanannyi tápanyagot. Szóval úgy döntöttem, beleásom magam a témába. Nagyon érdekes olyan emberektől tanulni, akik napi szinten ezzel foglalkoznak” – árulta el a pilóta, aki egy egész szakmai gyakorlatot teljesített egy meg nem nevezett gazdaságban.

00221003_168



Vettelnek nem ez az első megnyilvánulása, ami a természettel és a környezetvédelemmel kapcsolatos. Néhány hete Bahreinben egyetlen elejtett mondattal hajszálnyival csökkentette a repülőgépek által kibocsátott káros anyagok mértékét, amikor a pálya felett gyakorlatozó repülőgépre reagálva elárulta Stefano Domenicalinak, mennyire nem tetszik neki, hogy a magát reklámozó cég mennyi üzemanyagot éget el feleslegesen. Az F1 képviselői erre reagálva megkérdezték a Gulf Airt, tehetnek-e valamit az ügyében, mire a cég azzal reagált, hogy bioüzemanyaggal tankolta meg a szóban forgó gépet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: