DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Rosberg is étrendet váltott: Tücsöktésztát eszik

Míg Lewis Hamilton a vegán életmódot képviseli, Nico Rosberg egy ennél is szokatlanabb táplálékhoz nyúlt. A német nagy vehemenciával népszerűsíti az egészséges, környezettudatos, tücsökből készült tésztát.

Furcsa posztokba bukkanhatunk bele, ha Nico Rosberg közösségi oldalát görgetjük: a 2016-os világbajnok mostanában nem Extreme-E csapatát vagy YouTube-csatornáját népszerűsíti leggyakrabban, hanem egy magas fehérjetartalmú tésztát. Első ránézésre azt gondolhatjuk, közönséges tésztáról van szó, de a sűrűn előforduló tücsöklogók már gyanút ébresztenek.

 



A tészta – amelyet Rosberg nem csak eszik és reklámoz, de befektetőként is beszállt a gyártásba – ugyanis valóban tücsökből készül. A Formula-1-es világbajnok pedig posztjaiban alátámasztja, miért különösen egészséges és környezettudatos a rovaralapú táplálék.

A „szuperételben” 40 %-os a fehérjetartalom, ami magasabb, mint a marhahús esetében. A tücsöktésztában több a kalcium, mint a tejben, több a B12 vitamin, mint a halban, több a vas, mint a spenótban, viszont a hússal ellentétben nem található benne nyomokban antibiotikum.

A tücskök tenyésztése 2000-szer kevesebb vizet fogyaszt el, mint a szarvasmarhatartás, a helyigény 200-szor, a széndioxid-kibocsátás pedig 100-szor kisebb. A rovar alapú táplálékokban nagy potenciál rejlik: 2050-re 10 milliárd ember étkeztését is megoldhatják. Egészségetekre!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: