DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Nyilvános bocsánatkérést várnak Verstappentől

A Mongol Identitás szerint nem az a lényeg, hogy megbüntetik-e a hollandot, hanem az, hogy belátja-e, hogy ilyet nem szabad mondani és nyilvánosan megbánást tanúsít-e.

Továbbra sem rendeződött igazán Max Verstappen és a Mongol Identitás kapcsolata, miután a Red Bull holland F1-es pilótája nemes egyszerűséggel retardáltnak, majd mongolnak nevezte Lance Strollt, amikor a kanadai nekifordult a Portugál Nagydíj második szabadedzésén. Ugyan a Motorsport szerint Hollandiában a "mongol" jelző nem számít rasszistának, ez egy elteredt káromkodás, de a Mongol Identitás (amely egy nemzetközi szervezet) mégis megdöbbenve tapasztalta, hogy az F1 nem szankcionálta az esetet.

haha



Uuganaa Ramsay, a szervezet elnöke azt mondta a Formula1News.co.uk-nek, hogy nem azt akarják, hogy Verstappent megbüntessék, hiszik, hogy mindenki követ el hibákat, viszont nagyon szeretnének egy nyilvános bocsánatkérést a pilótától, hogy a következő generáció számára jó példával szolgáljon. Hozzátette, hogy szívesen segít az F1-nek és a Red Bullnak is abban, hogy megértessék mindenkivel azt, hogy hogyan nem szabad használni a mongol kifejezést.

Azt is elmondta, hogy reméli, a csapat megfelelően kezeli az ügyet és nemcsak mondanak valamit, ami majd nem lesz összhangban a tetteikkel. Verstappen egyelőre nem kért bocsánatot - érdemes hozzátenni azt is, hogy három éve egyszer már mongolnak nevezett egy versenybírót, amikor az USA Nagydíjon megbüntették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: