DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Hamilton lekéste a közös térdelést: Nem ért vissza a vécéről

Az Olasz Nagydíj előtt ketten is hiányoztak a rasszizmus elleni menetrendszerű tüntetésről: Sebastian Vettel és a térdelés fő támogatója, Lewis Hamilton. A brit elmondta: sietett, de nem ért oda időben.

A 2020-as szezon minden versenyén, a nemzeti himnuszt megelőzően felsorakoznak a pilóták, és saját meggyőződésüknek megfelelően letérdelve vagy állva maradva, „Vessünk véget a rasszizmusnak” feliratú fekete pólóval tiltakoznak a faji alapú egyenlőség ellen. A vasárnap, Monzában készült fotókon azonban egy nagy rés látható a térdelők között: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel szokásos helye középen. Hamilton bevallotta: elszámolta magát, ezért késte le a demonstrációt.



„Az időzítésen múlt. Visszamentem a garázsba, ami a legmesszebb van. Visszafelé rollerral jöttem, de így is kifutottam az időből. Azt hittem, hogy vissza sikerül érnem. Általában megmondják, mikor mehetek, most is ez történt, akkor távoztam, amikor szóltak, hagyjam el a garázst, hogy visszaérjek. De mire odaértem, már mindenki végzett a térdeléssel” – mondta a RaceFans.net-nek Hamilton.

„Szóval igen, erről lemaradtam, de nincs vége a világnak. Láttam, hogy a csapatom továbbra is letérdel, ami szerintem nagyszerű dolog. Legközelebb jobban vigyázok az idővel, talán nem fogok visszamenni a garázsig, ha olyan messze van. Általában szokott lenni közelebb is vécé” – árulta el, milyen jellegű kitérőt kellett beiktatnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: