DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Grosjean „szuper boldog”, ha magyar ételt ehet

Szakácskönyvet írt, ráadásul Magyarországon él a menedzsere, így természetesen a hazai gasztronómia is szóba került, amikor a Formula Podcast legújabb adásában a franciával beszélgettünk.

Romain Grosjean volt a Formula Podcast legújabb adásának sztárvendége, és talán kevesebben tudják róla, hogy a menedzsere, Martin Reiss Magyarországon él. A francia pilóta elmondta: Reisst 2007 óta ismeri, és 2014 óta dolgoznak együtt, és nagyon jól kijönnek egymással. Így talán az sem meglepő, hogy amikor arról érdeklődtünk nála, járt-e már Kőszegen, menedzsere családi otthonában, így felelt a Haasnál szereplő Formula-1-es ász:

grosjean-főz-2



„Igen, igen, jártam! Nagyon szép hely. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a helyzet az ausztriai futamok után. Ha nem engedik, hogy hazamenjünk, lehet, hogy a budapesti futam előtt újra elmegyek hozzá és meglátogatom őket. Nagyon szép az a régió, a hely is nagyon szép. Egyébként Magyarországot tényleg nagyon szeretem, voltak ott jó versenyeim, a pálya nagyszerű és a város is csodálatos. Tényleg nagyon várom, hogy végre újra ott versenyezzünk” – nyilatkozta a Formula.hu podcastjának Grosjeant.

Azt valószínűleg már többen tudják a versenyzőről, hogy remekül süt-főz, sőt szakácskönyvet is írt. Bár érdeklődésünkre elmondta, hogy egyelőre nincs tervben egy második kiadás, azt elárulta, hogy odavan a magyar ételekért:

„Picit talán mókás, de szerintem a magyar konyha nagyon hasonlóak a franciához. A magyar libamáj nagyon híres, akárcsak a sertéshúsok és a felvágottak vagy épp a hidegtálak. A paprikát például egész egyszerűen imádom, a paprikával készülő ételeket nagyon szeretem. Szuper boldog vagyok minden alkalommal, amikor magyar ételeket fogyaszthatok, roppant jó húsokat szoktunk enni. A futamok után, vasárnap este általában mindig maradok még, hogy jókat ehessek és élvezzem a város hangulatát!”

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan reagált arra Grosjean, amikor kollégánk a töltött káposzta ötletét felvetette számára, valamint arra, hogy miket mondott a Günther Steinerrel való viszonyáról vagy épp a karanténhelyzet okozta nehézségekről, hallgasd meg alább a Formula Podcast legújabb adását (vagy akár a korábbi epizódokat is, többek között olyan sztárvendégekkel, mint Jean Alesi, Jarno Trulli vagy épp Jacques Villeneuve):

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: