DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Marko: Jobb lenne, ha Max elkapná a vírust

A Red Bull tanácsadója híres az erős kijelentéseiről, amelyek közé ma bejegyezhetjük a legújabbat. Szerinte Verstappen a világbajnoki küzdelemben előnyhöz jutna, ha most megfertőződne.

Helmut Markóról köztudott, hogy egy bizonyos cél lebeg előtte évek óta: az, hogy Max Verstappen a Red Bullnál világbajnok legyen. Ezt most, a világjárvány közepette sem veszítette szem elől. Az osztrák Kronen Zeitung lapnak adott interjújában a Formula-1 jelenlegi helyzetéről és a koronavírus-járvány saját életére gyakorolt hatásairól beszélt, amikor kitért a fiatal holland pilótára. Elárulta, volt egy telefonbeszélgetése Verstappennel, aki a fertőzéstől tart, mire Marko unortodox véleményének adott hangot.

 verstappen-portre-rugp-20191



„Telefonon elmondta, mennyire fél, hogy elkapja a vírust. A legjobb az lenne, ha már most megfertőződne, hiszen 22 évesen rá nem jelent nagy veszélyt, és később jobb esélye lenne a világbajnoki küzdelemben, ha addigra immunissá válna” – idézte szavait a PlanetF1.

Kétségtelenül erős kijelentés, de ha belegondolunk, mégsem alaptalan. Egy fiatal élsportolóról van szó, akinek valószínűleg kiváló formában van az immunrendszere, így könnyen lehet, hogy tünetek nélkül legyűrné a fertőzést. Mégis, a COVID-19 egy gyorsan terjedő vírusfajta, így a pilóta környezete is ki lenne téve a fertőzésveszélynek. Ilyen kísérletet maximum orvosi felügyelet mellett tudnánk elképzelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: