DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamilton: Minden fejben dől el

Lewis Hamilton azt mondja, hogy ha mindenidők legjobbja akar lenni, akkor mindenidők legerősebb agyára van szüksége. Nem tudja még, hogy milyen lesz az öröksége, de sok mindent tenne a sportért.

Sok érdekes dolgot mondott a Squaremile.comnak adott interjújában Lewis Hamilton - a hatszoros Formula-1-es világbajnok kicsit bulvárosabb témákba ment bele, például abba, hogy hogyan fejezi ki önmagát.

"Egy versenyzőnél megvan, hogy hogyan néz ki, hogyan viselkedik, hogyan készül, mit csinál, meg kell felelnie egy formának. Ezt én sosem szerettem. Én más vagyok, mind mások vagyunk. Én másképp vagyok Formula-1-es versenyző is, mint mások. Fontos, hogy nem versenyzünk minden pillanatban és sok más, Formula-1-en kívüli dolgot találtam stimulálónak az agyam számára. Emiatt tudtam fejlődni az F1-ben is" - magyarázta Hamilton.

"Ahogy együttműködtem és dolgoztam a csapatommal és Tommy Hilfigerrel, abból tanultam és hasznosítani tudom abban, hogy hogyan kommunikáljak a mérnökeimmel. A tudás hatalom és ha én akarok lenni a valaha volt legnagyobb versenyző, akkor a lehető legerősebb agyra van szükségem, mert minden a mentális dolgokon múlik" - tette hozzá.

hamilton_7



"Személy szerint nekem hihetetlenül fontos, hogy kifejezzem önmagamat azzal, ahogyan öltözködöm, de természetesen azzal is, ahogyan vezetek. Ez kulcsfontosságú minden ember számára, nemcsak a versenyőknek" - mesélt világnézetéről.

Szóba került még az öröksége is, amelyről azt mondta, hogy a harmincas éveiben járva sok mindent megért, a finom különbségeket bizonyos dolgoknál, a történelmet, a nagyszülei küzdelmét, miegymást. Ami viszont a saját örökségét illeti: "Ha erre nézek, akkor a Williams testvéreket, vagy Tiger Woodsot látom, akik igazán nagy nyomot hagytak maguk után. Jó látni, hogy vannak gyerekek mindenhonnan, akik ezt a sportot választják és szeretem azt hinni, hogy ebben nekem is részem van. Erre egyértelműen büszke vagyok, de ez is csak egy része annak, amit hagyni akarok magam után."

"Ez mindig is a gazdag emberek sportja volt, de manapság még inkább az. Nagyon drága már a gokart is, úgyhogy részese akarok lenni a változásnak ezen a téren. Elérhetőnek kellene lennie a munkásosztály számára is, ebben benne akarok lenni. Láttam, hogy Niki Lauda és Jackie Stewart milyen szerepet vállalt abban, hogy a pilóták biztonsága javuljon a jövőben - tavaly elvesztettünk egy fiatal tehetséget Anthoine Hubert személyében, a részese akarok lenni annak, hogy ez többet ne fordulhasson elő. Sok dolog van, nem tudom megmondani, hogy milyen lesz az örökségem, de azt megmondhatom, hogy a lehető legkeményebben fogok dolgozni azért, hogy jó lépéseket tegyek és a lehető legnagyobb legyek a sportban, illetve azon kívül is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: