DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Balul sült el Newey felajánlása, rivális csapatvezető nyerte

Egy jótékonysági rendezvényen kecsegtető lehetőséggel állt elő a szármérnök: a győztes licitáló gyárlátogatást tehet a Red Bull Racingnél, maga Newey idegenvezetésével.

A nemes cél érdekében felajánlást tett Adrian Newey, a Red Bull ikonikus mérnöke a Halow Project jótékonysági eseményén. Az alapítvány – melynek védnöke Damon Hill – küldetése tanulási zavarokkal küzdő 16 év felettiek segítése, hogy független életet élhessenek és beilleszkedhessenek helyi közösségükbe.



Newey aukcióra bocsátott egy gyárlátogatást a Red Bull Racing Milton Keynes-i főhadiszállásán. A brit azonban nem számított arra, hogy a licitet Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója nyeri meg. Most az a faramuci helyzet áll elő, hogy egy rivális csapat nagyfőnöke bejárhatja a Red Bull bázisát, ráadásul a felajánlás értelmében Newey lesz az idegenvezetője, hozzá fordulhat bátran kérdéseivel, melyekből biztosan lesz jó pár…

Azt, hogyan került Brown az eseményre, magyarázza, hogy társtulajdonos a WEC-ben érdekelt United Autosports csapatban, amely szeptemberben szállt be a Halow Projectbe. A szervezet logója az LMP2-es versenygépen is megtalálható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: