DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

F1-es legendák sisakjai mellé kerül Micheliszé

Rigó István üzletember, egy kisfiú édesapja, autósportrajongó. Mindig is közel állt hozzá a motorsportok világa. Rengeteg autós eseményen vett részt, személyesen találkozott híres sportolókkal, lelkes gyűjtő, relikviáival több vitrin is megtelt már. Most egy olyan különleges darab került a birtokába, aminek értéke nem feltétlenül pénzben mérhető.

 Te nyerted meg Michelisz Norbert dedikált versenysisakját, amit a versenyző ajánlott fel Erdős Ákos, a két éves SMA-beteg kisfiú gyógykezelésére. Miért érezted fontosnak, hogy beszállj a licitbe?

- Apaként nagyon megérintett először Levente, majd Ákos története. Nagyon örülök az újabb relikviának, de ebben az esetben maga az ügy volt az, amiért úgy éreztem, hogy részt kell vennem benne. 

Elég izgalmasra sikerült a licit. A végén már csak ketten maradtatok versenyben.

- Igen, jól alakult a vége. Ez is jól mutatja, hogy milyen sokat számít akár egy forint is.

Rengeteg 1:1 és 1:2 méretű dedikált sisak van a gyűjteményedben. Melyikre vagy a legbüszkébb?

- Kétségkívül erre a mostanira, de ezen kívül kettőt tudnék még említeni, Kimiét és Fernandóét, mert mindkettőt személyesen írattam alá velük. Ezeken kívül még Michael Schumacher aláírt sisakja nagy kedvencem.

Ricsi_3



Sok híres versenyzőt ismertél meg személyesen. Ki volt rád legnagyobb hatással?

- Az idei Formula-1-es futamon volt szerencsém találkozni Sir Jackie Stewarttal. Egy végtelenül közvetlen, kedves embert ismertem meg a személyében.  Egy élő legenda, aki mindenkit ismer, mindenkinek köszön, mindenkihez van pár jó szava. 

Ricsi_2

Tudod már, hogy mikor és hogy kapod meg a nyereményedet? 

- Norbival egyeztetünk még majd a sisak átvételéről, amire a decemberi szezonzáró után kerülhet sor, hiszen Norbi addig még használja. Remélem, hogy egy bajnok sisakjával leszek gazdagabb decemberben. És ezúton szeretnék sok erőt és mielőbbi gyógyulást kívánni Ákosnak és családjának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: