DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Alonso Hamilton képmutatását kritizálta

A spanyol pilóta szerint a brit hiába hangoztatja, hogy milyen cselekedeteivel menti meg a Földet, hiszen mindenki tudja, eközben milyen életvitelt folytat. Épp csak azt nem mondta ki, hogy álszent.

Lewis Hamilton köztudottan két végén égeti az élet gyertyáját. A Formula-1 rohanó életmódja mellett rendszeresen világhírű divatbemutatókra és exkluzív partikra utazik, az utóbbi időben pedig több ruhakollekció kiadásában is közreműködött. A brit világbajnok emellett büszkén hirdeti környezettudatos szokásait, például vegán étrendjét, amely szerinte fontos összetevője egy „zöld” életvitelnek. Ezen akadt fenn a brit egykori csapattársa és riválisa, Fernando Alonso, aki szerint Hamilton szavai és tettei egymásnak ellentmondó üzeneteket közvetítenek.

 alonso-portre-20192



„Én megtartanám magamnak az étkezési szokásaimat. Sosem hirdetnék olyan üzenetet mint Lewis. Nem lehet egyik nap ezt, a másik nap pedig azt állítani. Mindannyian tudjuk, milyen életvitelt folytat, ráadásul egy Formula-1-es pilóta évente kétszázszor ül repülőre. Emellett nem hangoztathatja, hogy nem eszik húst.”

A spanyol ezt a saját ruhakollekciójának legutóbbi bemutatóján nyilatkozta, amelynek darabjai újrahasznosított műanyagból készültek, és amelynek bevételei egy óceánok megtisztításával foglalkozó szervezethez kerülnek. „Szerintem bármilyen kimondott szónál többet jelent jótékonykodni vagy hozzánk hasonlóan cselekedni” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: