DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hatalmas Senna-fesztivál lesz Brazíliában

A novemberi Brazil Nagydíj előtt óriási eseménynek ad otthon Sao Paulo: pályára gördül Ayrton Senna több legendás F1-es autója, a tervek szerint örök élményt adnak majd a nézőknek.

Hivatalos Formula-1-es fesztivállal tisztelegnek Ayrton Senna emléke előtt Sao Paulóban, Brazíliában, a novemberi Brazil Nagydíj előtti héten. A háromszoros világbajnok brazil pilóta már huszonöt éve hunyt el és az ő tiszteletére nagyszabású eseménnyel készülnek szülőhazájában - november 9-én, szombat déltől veszik kezdetét a programok.

Ugyan lesz koncert is, de természetesen nem ezen lesz a hangsúly: Felipe Massa és Emerson Fittipaldi bemutatózik majd egy-egy korábbi Formula-1-es autóval az utcákon, de valaki pályára viszi majd Senna 1984-es Tolemanjét és 1985-ös Lotusát is - ezen felül Esteban Gutierrez egy modern F1-es Mercedest mutat majd be és a 17 éves brazil tehetség, Caio Collet is előhúz egy Lotust.

senna8



"Biztos vagyok benne, hogy Ayrton szurkolói számára ez egy felejthetetlen nap lesz. Hihetetlen lesz látni ilyen közelről több olyan autót is, amely részese volt Formula-1-es karrierje legszebb napjainak"- idézi az Autosport Bianca Senna, a legendás pilóta unokahúgának szavait.

"Ayrton Senna a sportunk egyik igazi legendája, az öröksége pedig egyszerre bámulatos és inspiráló. Megtiszteltetés, hogy Sao Paulo utcáira vihetjük a Formula-1-et partnereünkkel, a Heinekennel, hogy az ő életét és a Brazíliában élő emberekre gyakorolt hatását ünnepeljük. Olyan élményt nyújtunk a kilátogatóknak, amelyre egy életben csak egyszer van lehetőség" - mondta Sean Bratches, az F1 marketingért felelős vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: