DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Megszólalt Michael Schumacher orvosa

Határozottan cáfolt egy korábbi híresztelést - egy olasz lapnak nyilatkozott arról, hogy mit csinál, illetve nem csinál az orvosi csapata, amely Michael Schumachert kezeli.

Néhány hete a Le Parisien című francia lap számolt be arról, hogy Michael Schumachert titokban egy párizsi kórházba szállították, ahol a világhírű specialista, Philippe Menasché vezetésével őssejtes-kezelést kapott. A hírek szerint a korábban főleg szívbetegeknél nagy eredményeket elérő szakember valamilyen kísérleti kezeléssel próbált javítani a 2013-as síbalesete során súlyos agyi sérülést szenvedő Schumacher állapotán.

michael_1



Az olasz La Repubblica azonban elérte Menaschét, aki határozottan tagadta ezt - szerinte nem végeznek őssejt-kezelést és mint mondta, nem csinálnak csodákat, az orvosi csapata nem kísérletezik. Hozzátette, hogy most reflektorfénybe kerültek Schumacher miatt, de leszögezte, hogy semmilyen kísérleti kezelést nem alkalmaz, bármit is csinál (amiről természetesen nem beszélhet), az már kipróbált gyógymód.

A hírek szerint a hétszeres Formula-1-es világbajnok ilyen jellegű kezelése már hosszú hónapok óta tart, most pár napot töltött Párizsban, majd ismét hazaszállították - az állapotával kapcsolatban továbbra sem tudunk semmi konkrétumot. Egyes információk szerint a terápia célja, hogy Schumacher testében szisztematikusan csökkentsék a gyulladásokat, ami hozzájárulhat állapotának javulásához.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: