DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Michelisz: Az ember alábecsüli a kommentálást

Amellett, hogy a WTCR bajnoki címéért küzd, Michelisz Norbert egy új szerepet is elvállalt idén: ő lett Wéber Gábor egyik társa F1-es kommentátorként a magyar közvetítésben.

Az OMV sajtóreggelijén, melyen Michelisz Norbert félévértékelőt tartott, nem csupán arról beszélgettünk a magyar versenyzővel, kiket tart esélyesnek a WTCR 2019-es bajnoki címére – három favoritot nevezett meg, beleértve magát –, valamint mit gondol a sűrűn kifogásolt teljesítménykiegyenlítő rendszerről, hanem új feladatáról, a Formula-1 kommentálásáról is kérdeztük: mennyi időt és energiát igényel?

„Az igazat megvallva sokat!” – válaszolt a Formula.hu-nak Michelisz. „Őszinte leszek, az ember néha picit alábecsüli a kommentálást, amíg nincs abban a helyzetben, hogy ő csinálja. Én ’94 óta követem a Formula-1-et, nem nagyon volt olyan szezon, melyet kihagytam volna, rendszeresen utánaolvasok szakmai cikkeknek és egyéb megjelenéseknek, tehát naprakésznek tartom magam, de még így sem magától értetődő beülni egy Forma-1-es közvetítésre, és szakértőként mindig jól látni összefüggéseket, minden alkalommal kiszűrni lényeges és lényegtelen dolgokat.”



„Amit felismertem, hogy sok felkészülést igényel. A nehézség az én esetemben az, hogy ezt nem feltétlenül tudom mindig összehangolni a magánéletemmel és a versenyzésemből fakadó kötelezettségeimmel. De nagyon érdekes új terület, és igyekszem belesűríteni a mindennapjaimba.”

Bár a WTCR július eleje óta nem versenyzett, a kommentátori teendők miatt gyakorlatilag minimálisra csökkent Michelisz megszokott nyári szünete: „A családi nyaralásra is nehezen tudtunk időpontot választani, mert a versenyhétvégék, közvetítéssel kapcsolatos kötelezettségek, illetve tesztek annyira megtizedelték a nyári szünetet, hogy csak nehezen tudtunk négy-öt-hat egybefüggő napot találni, ami nekem is megfelelt” – mondta Michelisz, akinek végül augusztus végén azért sikerült eljutnia a családdal a római vakációra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: