DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Albert herceg megállás nélkül hívogatta Leclerc-t

Apró, ámde fontos adalékkal szolgált Charles Leclerc a formula.hu-nak néhány órával azután, hogy megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét a Belga Nagydíjon. A monacói pilóta azt árulta el, hogy ki hívogatta szinte szüntelenül, amíg a viadalt követő mérnöki megbeszélésen ücsörgött.

Leclerc-t megrendítette közeli barátja, Anthoine Hubert szombati tragédiája, így nem meglepő módon annak ellenére is visszafogottan ünnepelt, hogy nagyon áhítozott már az első F1-es diadalra. Néhány órával később már szélesebb volt a mosoly az arcán, a formula.hu-nak pedig azt is elárulta, hogy miért: megérkezett a gratuláció Monaco uralkodójától, II. Albert hercegtől – igaz, ezt nem úgy sikerült fogadnia, ahogyan szerette volna.

69559423_1436587199813978_3388810246871842816_n



„Igen” – felelte a nap végén, a Ferrari motorhome-ja felé sétálva Leclerc, amikor arról kérdeztük, hogy a hercegség uralkodója gratulált-e már neki. Mint megtudtuk, II. Albert telefonon hívta a pilótát, azonban…

„Jó néhányszor csörgetett, de épp a mérnöki megbeszélésünkön ültem, így sajnos nem tudtam fogadni a hívását. Nem sokkal ezután írt egy üzenetet, azt el tudtam olvasni, és örömmel mondhatom, hogy nagyon boldog a győzelem miatt. Végül abban maradtunk, hogy este visszahívom és beszélgetünk majd a mai délutánról” – fogalmazott Leclerc.

II. Albert köztudottan nagy sportrajongó, az autóversenyzést pedig különösen imádja, így egyáltalán nem meglepő, hogy telefont ragadott Leclerc győzelme után. Pláne annak fényében, hogy az F1-ben még soha nem nyert monacói állampolgárságú pilóta, s Grand Prix minősítésű futam dobogóján sem állt hercegségbeli szereplő 70 éve. Akkor, 1949-ben a Monaco egyik nemzeti hőseként jegyzett Louis Chiron győzedelmeskedett a Francia Nagydíjon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: