DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Egy vagyont veszíthet Daniel Ricciardo

A Renault pilótáján több mint tíz millió fontot szeretne behajtani korábbi tanácsadója, aki most már jogi útra terelte az ügyet - Ricciardo szerint nincs alapjuk a vádaknak.

Több mint tíz millió fontot követel Daniel Ricciardótól korábbi tanácsadója, Glenn Beavis, aki azt állítja, hogy ennyi pénzt nem kapott meg az ausztrál pilóta renault-s szerződése alapján. Ricciardo 2019-re hagyta el (némi meglepetésre) a Red Bullt a gyári Renault kedvéért, Beavis pedig jogi útra terelte az ügyet.

Az Autospost jogi dokumentumokra hivatkozva írja, hogy Beavis "különböző összegeket" igényel: például húsz százalékos jutalékot Ricciardo (évi húsz millió eurós) alapfizetéséből, illetve a szerződésének egyéb részeiből (céges autó használata, Ricciardo szuperlicenszének ára, stb.) is követel még pénzt. Az ausztrál reagált is az Autosport megkeresésére.

riccipay



"Glenn Beavis követelésének nincs alapja. Sajnálatos, hogy előjött ezzel az egész üggyel, amit maximálisan meg fogok védeni a bíróságon" - válaszolt röviden a Renault versenyzője.

Beavis azt állítja, hogy cége, a Sivana Sports International FZE nem kapta meg azt az összeget Ricciardo (Brit Virgin-szigetekre bejegyezett) cégétől, a Whitedunestől, amiben a két fél megállapodott. A Whitedunest 2013-ban alapították Ricciardo reklám- és marketinügyeinek kezelésére, de 2012 óta a konkrét menedzselést Beavis végezte - míg az idei szezon előtt Ricciardo be nem jelentette, hogy a Creative Arts Agencyvel szerződött le.

Beavis és Ricciardo különböző dolgokban állapodtak meg 2012 óta, 2015-ben megújították a szerződésüket és Beavis aktívan benne volt a renault-s megállapodásban is, ő tárgyalt a céggel és Cyril Abiteboullal. A korábbi szerződéseik értelmében Ricciardo minden új szerződéséből (amelyet Beavis köt, vagy hoz tető alá), 20% részesedés illeti az ügynököt. Beavis szerint 2018 augusztusában már megszületett a renault-s megállapodás, de ez csak 2019. március hetedikén lépett életbe, Ricciardo pedig már 2018 végén kérte, hogy az egymással kötött szerződésüket mondják fel azonnali hatállyal - ez azonban nem történt meg, Beavis nem írta alá a különválást és elmondása szerint továbbra is végzett munkát Ricciardónak.

A Renault nem kívánta kommentálni az ügyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: