DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ecclestone nem megy el barátja, Lauda temetésére

Bár kifejezetten jó kapcsolatot ápoltak, a 88 éves Bernie Ecclestone az elvek embere. Hamilton elutazik a búcsúztatásra Bécsbe, Toto Wolff beszédet is fog mondani.

Szerdán helyezik végső nyugalomra a 70 éves korában elhunyt Niki Laudát, akiért a bécsi Szent István-székesegyházban mondanak misét. Mikor rákérdeztek, Lewis Hamilton elmondta, „természetesen” jelen lesz a szertartáson, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig beszédet is mond a koporsónál.

A Formula-1 korábbi első embere, Bernie Ecclestone azonban nem megy Bécsbe, holott baráti kapcsolatot ápolt a háromszoros világbajnokkal, akinek rövid ideig, 1978-ban és 1979-ben csapatfőnöke is volt a Brabham istállónál. Ecclestone-nak van egy elve: sosem jár temetésekre.



„Nem akarom holtan látni Nikit. Számomra ő továbbra is él” – magyarázta döntését Ecclestone a Bild lapnak. Mielőtt érzéketlenséggel vádolnánk, nem árt tudni, hogy a brit üzletember és felesége nem olyan rég meglátogatta a beteg Laudát: „Fabianával felerestük Nikit a svájci klinikán április végén. Már akkor láttuk, milyen gyenge. Tudtuk, hogy nem fog újra normális életet élni.”

Néhány hónappal korábban, mikor Lauda Ibizán lábadozott, Ecclestone-ék szintén jártak nála: „Akkor úgy tűnt, jól alakulnak a dolgai, aztán Niki állapota hirtelen egyre rosszabb és rosszabb lett. Bár szomorú vagyok, mint mindannyian, szerintem jobb neki így, hogy a végén nem szenvedett még többet” – mondta Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: