DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Szerdán, versenyruhában temetik Laudát

A hétfőn égi versenypályákra költözött háromszoros F1-es bajnoktól szülővárosában, Bécsben vesznek búcsút szerettei és hozzátartozói - az osztrák legendát versenyruhában, és sisakjával együtt helyezik örök nyugalomra.

Több mint háromszáz vendéget várnak Niki Lauda temetésére május 29-én, szerdán – tudatta az osztrák sajtóval Anton „Toni” Faber atya, a bécsi Stephansdom plébánosa. A Forma-1-es karrierje során három világbajnoki címet és huszonöt futamgyőzelmet szerző néhai versenyzőt ebben a székesegyházban ravatalozzák fel, zárt koporsóban, ahol reggel 8-tól 12 óráig a rajongók is leróhatják kegyeletüket az expilóta előtt.



A tájékoztatás szerint Laudát versenyoveráljában – hogy melyikben, arról nem szólnak a hírek – temetik el, sisakjával együtt. A zárt búcsúztatásra 13 órától kerül sor, több mint háromszáz meghívott vendéggel – róluk egyelőre keveset tudni. Annyi bizonyos, hogy a Mercedes F1-es csapatának tagjai jelen lesznek majd, de az Ausztriában született filmsztár és egykori kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger nevét, valamint a monacói hercegi családot említi a helyi sajtó.

A nagyszámú vendég ellenére – és talán miatt is –, Faber atya szerint a család mindenféle sajtónyilvánosságot ki fog zárni a temetésen: a szertartást nem közvetítik a tévétársaságok, és fotósokat sem engednek be a helyszínre, ahol két-három beszéddel emlékeznek majd meg Laudáról. Az osztrák koporsóját várhatóan – arról nem tudni, hogy korábbi, vagy jelenlegi – F1-es pilóták kísérik majd, az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy kik szállítjál az elhunyt versenyzőt utolsó útja során.

Noha Laudának díszsírhelyet ajánlottak fel Bécs vezetői, a város központi temetőjében (Zentralfriedhof), a család kérésére a háromszoros világbajnokot abban a neustifti temetőben helyezik majd el, ahová édesanyját, Elisabethet temették korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: