DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Szponzorának üzent a trágár Bottas?

„Azoknak, akiket érint: b***tok meg” – rádiózta futamgyőzelme után a Mercedes finnje. A kételkedők és kritikusok mellett a támogatónak is üzenhetett, aki hosszú évek után fordított neki hátat.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerő Valtteri Bottas tovább erősítette új rosszfiú-imázsát, mikor a célba beérve így jelentkezett be a csapatrádión: „Azoknak, akiket érint: b***tok meg.”

A finn később úgy nyilatkozott, a trágár megjegyzés nem volt eltervezve, egyszerűen az érzelmes pillanatban előtörtek belőle az indulatok, miután a 2018-as szezonban annyi kritikát kapott. Szerepet játszhatott az is, hogy sokan már előre odaadták a 2020-as Mercedes-ülést Esteban Oconnak.



„Nagyon sokan vannak, akik támogatnak, ennek pedig nagyon örülök. Mindig vannak csúcs- és mélypontjaink, és általában észre tudom venni, hogy kik állnak mellettem igazán. A nehéz idők során aztán ott a másik oldal, amely általában negatív. Ez az ő gyengeségük, szóval nincs vele bajom” – mondta.

Egy csoport szerint viszont Bottas üzenete (legalábbis részben) korábbi személyes szponzora, a Wihurinak vezetőjének szólt, aki teljes Formula-1-es pályafutása során támogatta őt, a szezonkezdet előtt azonban kiszállt mögüle. A milliárdos Antti Aarnio-Wihuri akkor „gyenge eredménynek” nevezte a pilóta pályán nyújtott szereplését.

„Nem szólok hozzá Bottas megjegyzéseihez. Ez az ő álláspontja, én pedig nem alkotok véleményt róla” – mondta az Ilta Sanomat lapnak Aarnio-Wihuri. Némi iróniával hozzátette, nem érte váratlanul, hogy korábbi támogatottja nyert Melbourne-ben: „Nem lepődtem meg, tudtam, hogy a Mercedesnek jó autója van. Hamiltonnak pedig a rajttól fogva műszaki problémája volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: