DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Az F1-es pilótáknak csodát tesz néhány kiló plusz

A pilóták nem győznek hálálkodni az F1-ben bevezetett új minimumsúly miatt, aminek köszönhetően végre normálisan táplálkozhattak. Valtteri Bottas évek óta most először nem lett influenzás.

Az idei évtől egy boldogító szabályt vezetett be a Formula-1, amely a pilóták tömegét az üléssel és a felszereléssel együtt 80 kilogrammos minimumban szabja meg, aki pedig ennél kevesebbet nyom, azt ballaszttal igazítják a többiekhez. Az egész éven át szigorú diétát követő versenyzőknek ez végre lehetőséget teremtett arra, hogy a porciózott adagok helyett végre annyit egyenek, amennyit éppen kívánnak. Valtteri Bottastól megtudtuk, hogy ez hihetetlen mértékben hozzájárul a mezőny egészségéhez és közérzetéhez.

botas-portre-twitter2



„A legutóbbi téli szünet során végre lehetőségem volt arra, hogy rendesen egyek” – idézte őt a Racefans. „Jó érzés volt felszedni egy-két kilogrammot! Most nagyon jól érzem magam, szerintem közelítek a normális testtömegemhez. Nagyszerű ez az új szabály, ami kicsit megkönnyíti a magasabb pilóták életét.”

„Sokunknak hosszú ideig a természetes testsúlyunk alatt kellett maradnunk, ami miatt sokkal könnyebben megbetegedtünk. Komolyan, az utóbbi hat évben minden tél során volt egy huzamosabb időszakom, amikor beteg voltam. Hosszú, hosszú idő után most először nem kaptam el semmit a szünet alatt. Most már többet tudok enni, így mindenből megkapom szükséges tápanyagmennyiséget, edzések után pedig hatékonyabb a regenerációm. Jól érzem magam” – hangsúlyozta ki.

Bottas csapattársa, Lewis Hamilton egyenesen úgy fogalmazott a minimumsúly bevezetése kapcsán, hogy egészségesebbnek érzi magát, mint az elmúlt 12 évben bármikor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: