Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 27. csütörtök
Bulvár

Közleményt adott ki a Schumacher család

Egy nappal Michael Schumacher 50. születésnapja előtt üzenetet küldött a család: biztosították a rajongókat, a bajnok „a lehető legjobb kezekben van”, és a hírzárlatról is beszéltek.

Öt év telt el Michael Schumacher sorsfordító franciaországi síbalesete óta, melynek többségében – mióta a németet hazaszállították otthonába – hírzárlat övezte a Formula-1-es legenda állapotát. Családja szándékosan nem árul el információkat a hétszeres világbajnok egészségével kapcsolatban, csupán az őt meglátogató, közeli ismerősöktől származó, elejtett információkra támaszkodhatunk, mint Jean Todt arra vonatkozó kijelentésére, hogy egykori versenyzőjével nézte a Brazil Nagydíjat.

Michael Schumacher közelgő 50. születésnapján – január 3-án – többféle módon tisztelegnek a hétszeres világbajnok előtt: a maranellói Ferrari-múzeumban különleges kiállítás rendeznek, és ekkor jön ki mobilkészülékekre a Schumacher App is. A család egy közleményt adott ki, mely többek között azt magyarázza, miért övezi szándékos titkolózás a bajnokot:

„Biztosak lehettek abban, hogy a lehető legjobb kezekben van, és hogy minden emberileg lehetőt megteszünk, hogy segítsünk neki” – áll a közleményben. „Kérjük, értsétek meg, hogy Michael kívánságát követjük, és bizalmasan kezelünk, ahogy mindig is, egy olyan érzékeny kérdést, mint az egészség. Ugyanakkor nagy köszönetet mondunk barátságotokért, és mindannyiótoknak egészséges és boldog 2019-es évet kívánunk.”

„Örömmel ünnepeljük meg veletek közösen Michael 50. születésnapját holnap, és szívünk mélyéből mondunk köszönetet azért, hogy ezt veletek együtt tehetjük meg. Neki, nektek és nekünk szánt ajándékként a Keep Fighting Alapítvány virtuális múzeumot hozott létre. A Hivatalos Michael Schumacher App holnap jön ki, így közösen élhetjük újra Michael sikereit. Az app egy újabb mérföldkő próbálkozásaink során, melynek célja, hogy az őt és titeket, a rajongókat megillető módon ünnepeljük érdemeit. Azt kívánjuk, hogy örömmel használjátok majd.”

„Michael büszke lehet arra, amit elért, tehát mi is azok vagyunk! Ezért emlékezünk sikereire a Michael Schumacher magángyűjtemény kiállításával Kölnben, az emlékképek közzétételével a közösségi médiában és jótékonykodásának folytatásával a Keep Fighting alapítványon keresztül. Emlékezni akarunk, megünnepelni győzelmeit, rekordjait és jubileumát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?