DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Nem túl hízelgő díjat kapott a Ferrari Olaszországban

Olaszországban a Tapiro d'Oro (Arany Tapír) díjnak komoly kis kultusza alakult már ki az évek során. 2018 végén az év leginkább csalódást keltő teljesítményéért járó, óriási iróniával átitatott díjat a Ferrari kapta, tavaly után másodszor.

Az olasz Striscia la Notizia egy szatirikus tévéműsor, amely egyrészt a napi aktuálís híreket, másrészt hazája köz- és sportéletét parodizálja ki. A műsor idén ünnepelte harmincadik születésnapját, népszerűsége pedig töretlen.

A műsornak van egy hasonlóan ironikus, maró gúnnyal átitatott díja is, mint maga a program, ami a Tapiro d'Oro, vagyis az Arany Tapír nevet kapta annak idején, amelyet mindig a legrosszabb teljesítményt nyújtó sportoló, csapat vagy éppen közéleti személyiség kapja. Ez 2018-ban mutatott dolgaiért a Ferrarit illette a műsor készítői szerint, amivel pedig Maurizio Arrivabenéék kiérdemelték ezt, az az, hogy az idei vb-címet (címeket) is el tudták bukni vezető pozícióból, sőt, az év bizonyos pontjain még kifejezetten kényelmes előnyben is volt Sebastian Vettel az egyéni tabella élén.

tapirodoro



Az arany tapírt maga a műsorvezető, Valerio Staffelli adta át Maurizio Arrivabene csapatfőnöknek, majd bele is vágott egy igencsak velős kérdéssel: „Sebastian azt mondta: azt gondoltuk, versenyképes autónk van, aztán nem voltunk végül ott. Hát akkor hova lettetek?” Arrivabene állta a kiképzést: „Idén tényleg jól indultunk, és azt gondoltuk, idén végre mi diktálhatunk a Mercedesnek. Végül aztán megint náluk volt a karmesteri pálca. De ment a hangverseny egészen a szezon végéig...”

A műsor a kőkemény kérdéseiről ismert, Staffelli tovább támadott: „Na de hogyhogy, egy Punto motorját tettétek a motorborítás alá?” Arrivabene: „A motorral semmi baj nem volt, csináltunk sok jó és néhány kevésbé jó dolgot, így pedig megérdemeljük a tapírt.”

Staffelli zárása is minden pénzt megér: „Remélhetőleg jövőre nem változik ágaskodó tapírra a csapat emblémája...” A Ferrari 2017 után egyébként duplázni tudott az olasz citromdíjjal, de egy ilyen duplára különösebben büszkék nem lehetnek. Viszont idén legalább kisebbet kaptak Maranellóban, a tavalyi ugyanis csak egy kisteherautó platójára fért rá... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: