DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Szülővárosa dühös lett Hamiltonra

A brit világbajnok egy díjátadón használt sértő kifejezést Stevenage településére, ahonnan „álma volt kiszabadulni”. Utólag kijavította magát, ám a kijelentése futótűzként terjedt.

Lewis Hamiltonnak ismét egy kínos helyzetből kell valahogyan kimásznia. Az ötszörös Formula-1-es világbajnok vasárnap este a BBC Év Sportszemélyisége díjátadóján vett részt, amelyen egy félreérthető mondat hagyta el a száját.

 „Az egész családomnak álma volt, hogy mi máshogy csináljuk, és kikerüljünk a nyomorból. Vagyis nem a nyomorból, csak hogy tegyünk valamit, mozduljunk valamerre. Mindannyian nagyon-nagyon magasra tettük a lécet, de egy csapatként cselekedtünk” – mondta az este egyik házigazdájának, Gabby Logannek a szűkös anyagi körülmények között felnőtt pilóta.

hamilton-portre-2018-5



Hamilton egy kisebb brit településről, Stevenage-ből származik, amelynek lakói a községtanács vezetője szerint magukra vették a kijelentést. „Csalódást keltő, hogy Lewis Hamilton egy ilyen impozáns eseményen a nyomor szót használta Stevenage kapcsán. Nyilvánvalóan megpróbálta kijavítani saját magát, de a városlakók közül sokan, akik felnéznek rá, most sértve érzik magukat” – fűzte hozzá Sharon Taylor.

A település egy másik profi sportolója Twitteren védte meg szülővárosát. „Én büszke vagyok Stevenage zászlajára. Ez a hely tett olyan emberré, amilyen most vagyok. Nem tökéletes, de az otthonom. Sokat nyújthat az embereknek, ha kinyitják a szemüket” – írta Gobi Ranganathan.

Nem fordult mindenki Hamilton ellen, Twitteren és a Facebook-oldalán például több őt védő komment is született. „Kérlek vegyétek figyelembe, hogy ezek kiragadott mondatok voltak, és próbálta kijavítani magát” – írta az egyik, míg egy másik komment szerint Hamilton „a családja anyagi helyzetéről” beszélt.

A BBC az eset megpróbálja felvenni a kapcsolatot Hamilton képviselőivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: