DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Olcsó csokit osztogatnak jó munkáért a McLarennél

Egyre több hír érkezik arról, hogy a wokingi gyár dolgozói közt fokozódik a feszültség. Egy alkalmazott egy felháborító jelenségről beszélt: jutalomként csokiszeleteket osztanak ki.

Korábban arról számoltunk be, hogy a McLarennél, amely a 2014-es szezonnyitó óta nem ért el dobogós helyezést, az alkalmazottaknak kezd elegük lenni a sikertelenségből, egy csoportjuk pedig visszahívná a korábbi csapatfőnököt, Martin Whitmarsht, mert úgy érzik, ő lenne képes rendet tenni az alakulatnál. A Daily Mail bulvárlapnak egy névtelenséget kérő gyári dolgozó beszélt egy felháborító jelenségről: a menedzsment kitalálta, hogy a jó munkát olcsó csokiszelettel jutalmazzák.



„A nap minden órájában dolgozunk, vért izzadunk, ők pedig 25 pennys Freddo-szeleteket adnak nekünk. A menedzsment a vezetőinknek adja át őket, hogy osszák ki az alkalmazottak között. Szigorúan egyet egy embernek” – beszélt a Ron Dennis leváltása és Zak Brown érkezése óta külvilágnak trendi csapat képét sugalló McLarennél zajló módiról a háborgó szerelő.

„Ezeket a csokikat akkor osztják ki, ha egy csomag elkészül a kijelölt szoros határidőig. Például két hetet kaptunk rá, hogy a májusban Spanyolországba szánt fejlesztési csomag elkészüljön. 24/7-ben dolgoztunk az idő miatt, sikerült elkészülnünk vele. Ezt meghálálva egy héttel később egy Freddo-csokit kapott mindenki, aki a csomagon dolgozott, ’bónusz’ címén. A feletteseink nagyon kellemetlenül érzik magukat, hogy ezt kell osztogatniuk nekünk. Tavaly is kaptunk egy Freddót, miután megépítettük az autót.”

 

A felháborodott alkalmazott elmondta, a felsővezetők mennyire tanácstalanok az MCL33 problémáit illetően, „minket kérdeznek, amikor ők kapnak hatszámjegyű fizetést.” Az „érinthetetleneknek” csúfolt négy nagyágyút is megnevezte: Eric Boullier-t (versenyigazgató), Matt Morrist (főmérnök), Simon Robertst (műveleti vezető) és David Probynt (műveleti igazgató). „Egyáltalán nem tiszteljük őket” – mondta.

„Az atmoszféra mérgező. Szerettünk volna sztrájkolni, de sokan féltik a munkájukat” – árulta el a kiábrándult McLaren-dolgozó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: