DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton: A foci-vb miatt nehezebb lesz fókuszálni

A Francia Nagydíj épp Anglia mérkőzése miatt kezdődik a szokásosnál később, és nem is kérdés, hogy a nemzet négyszeres világbajnoka követni fogja az eseményeket. Hamilton hazafiként bízik benne, hogy az angol válogatott végre világbajnok lesz.

A bőség hetei zajlanak a sportrajongók számára: három egymást követő hétvégén tartanak Formula-1-es nagydíjat, miközben a labdarúgó-világbajnokság folyik Oroszországban. Utóbbi sporteseményre a királykategória mezőnyének tagjai is odafigyelnek, sőt Lewis Hamilton úgy érzi, figyelmét a nagydíj alatt el fogja terelni az Anglia–Panama csoportmérkőzés.

„Kicsit nehezebb lesz a versenyre fókuszálni, hiszen nézni fogjuk a meccset. Menni fog a motorhome tévéjén, és biztos vagyok benne, hogy a fiúk rajta tartják a szemüket mindkettőn egyszerre – ahogyan én is tenni fogok” – mondta a Sky Sportsnak Hamilton, aki természetesen szívén viseli a Belgiummal, Panamával és Tunéziával együtt G csoportban szereplő Anglia sorsát.



„Természetesen, amikor eljön a vb ideje, mindig azt reméljük, hogy Angliával valami különleges fog történni. Sajnos az én életemben eddig nem nagyon jött ki a lépés. De jó a csapatunk, és Anglia megérdemli, hogy valamikor újra megnyerje a világbajnokságot. És izgatottan nézi mindenki, ahányszor múlt héten hazafelé tartottam autóval, mindenütt a meccsek mentek” – beszélt arról a négyszeres bajnok, hogy bízik a világbajnokságot először és utoljára 1966-ban nyerő válogatott sikerében.

„Minden gyerek a világbajnokság megnyeréséről álmodik, én pedig kiváltságos vagyok, hogy az F1-ben lehetek. Büszke brit vagyok, amint megnyertem a címet tavaly, rögtön kezembe vettem lobogót. Megtiszteltetés és kiváltság, ha az ember a saját országát képviselheti, és a sportja csúcsára jut. Reméljük, az angol válogatottal is ez fog történni.”

A Francia Nagydíj az európai versenyek szokott 15:10-es kezdési időpontja helyett éppen a labdarúgó-világbajnokság miatt kezdődik egy órával később, 16:10-kor. A szervezők így kerülték el az ütközést a délutáni mérkőzéssel, éppen az említett Anglia–Panama meccsel, melyet körülbelül 25 perccel a start előtt fognak lefújni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: