DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Monaco ellenszegült: Lesznek rajtrácslányok!

Nem áll be a sorba a nagy múltú nagydíj: a helyi autóklub elnöke kijelentette, az F1 döntésének ellentmondva igenis lesznek csinos hölgyek a májusi versenyen.

A Formula-1 radikális döntést hozott, és a 2018-ast szezon megelőzően száműzte a rajtrácsról a táblákat tartó és egyéb feladatokat ellátó lányokat. A helyükbe az Ausztrál Nagydíjtól kezdve a rajtrácsgyerekek érkeztek, akiket gokartban szereplő fiatalságból válogatnak ki. Azóta az is kiderült, hogy a rajtrácslányok megszüntetésének ötletgazdája a Liberty-vezér Greg Maffei felesége volt.



A lányokat övező fordulat sokakból nemtetszést váltott ki, Monaco pedig, talán a hangokat meghallva, most egyenesen kijelentette: a szezon hatodik versenyén szerepet kapnak a rajtrácslányok, a megszokottól némiképp eltérő feladatokkal, valószínűleg úgy, hogy a gyerekek mellett fogják alkalmazni őket.

„Nincsenek igazán problémáink a Libertyvel, leszámítva a rajtrácslányok sztoriját” – mondta a monacói autóklub elnöke, Michel Boeri a Nice-Matin lapnak. „Meghallgatták, mik az érveink. A rajtrácslányok jelen lesznek, de táblák nélkül. Csinosak, így a kamerák továbbra is rájuk fognak fókuszálni.”

Érdekes, hogy a renitens monacóiak néhány éve pont a rajtrácslányok elhagyásával hívták fel a figyelmet magukra: 2015-ben férfiak tartották a táblákat hoszteszek helyett. Az akkori ötlet állítólag Boeritől származott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: