DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Be sem teszi a lábát húsos étterembe Hamilton

Immár teljesen vegánnak vallhatja magát Lewis Hamilton, aki nem is támogatja a húsevőket kiszolgáló éttermeket. Több mint két és fél éves folyamatra tette fel a koronát.

A 2017-es világbajnok egyik nagy idei döntése volt, hogy beállt a vegán mozgalomba: néhány hónapja arról beszélt, hogy már csak halat fogyaszt, de idővel ezt is el fogja hagyni, most pedig megfogalmazása szerint „salátákon él”, ami mellé főleg kenyérféléket és palacsintát eszik, hogy szénhidráttal pótolja a kiesett fehérjét.

„Több energiám van, mint volt, habár már előtte is többel rendelkeztem a kelleténél. Egyszerűen tisztábbnak érzem magam, könnyű a gyomrom, nincsenek emésztési problémáim, mint a múltban” – magyarázta a BBC Sportnak adott interjúban Hamilton, aki elárulta, egyáltalán nem könnyű egy ilyen fogadalmat betartani.

 



„A minap a barátaimmal vacsoráztam, akik húst ettek. Ránéztem, és undor fogott el. Pedig nemrég még szerettem a húst” – fedte fel a versenyző, milyen radikális változás ment végbe meggyőződésében. Arra a kérdésre, elmegy-e még egy steakétterembe, ahol húsmentes ételt rendel, így válaszolt: „Nem mennék be. Nemrég elhívtak enni, de azt mondtam, komolyan tartom magam az étrendemhez, és nem hiszek abban, hogy azt az éttermet támogatnom kellene.”

A hús elhagyása hosszú folyamat volt, melyről Hamilton így beszélt: „Találkoztam emberekkel, barátokkal, akik már vegánok voltak, ők avattak be abba, mi történik a szervezetemmel. Nagy hatással volt rám, ezért lépésről lépésre leszoktam. A vörös húst már két és fél éve elhagytam, csirkét egy éve nem eszem, egy ideig csak halat fogyasztottam. A végső lökést egy bizonyos dokumentumfilm adta meg. Többet láttam, de ez alapján elhatároztam, hogy jól van, végeztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: