DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ricciardo „pizsamapartival” nyitotta a hétvégét

A Red Bull pilótája szeretné, ha az új, szinte fogyóeszköznek számító MGU-H egysége végigbírná a szezont, így óvintézkedésekkel készült. Ahogy poénosan fogalmazott, még ottalvós bulit is tartott neki.

Egyhuzamban harmadszor kénytelen a Red Bull valamilyen erőforrásegységet cserélni Daniel Ricciardo autójában. A legutóbb beszerelt hőenergia-visszanyerő komponens már a hetedik ilyen felhasznált egységük idén. Ez hárommal több a megengedettnél, így az ausztrál minimum tízhelyes rajtbüntetésre készülhet a hétvége folyamán. A Renault erőforrásában az MGU-H az egyik kevésbé megbízható alkatrésznek számít, így Ricciardo gondoskodni akart róla, hogy az új jövevény komfortosan érzi magát, mielőtt éles bevetésre kerül.

ricciardo_portre



„Vettünk pár új matracot, hiszen az első estéjén kell pár ember köré, hogy fel tudjon oldódni. Volt párnacsata is, meg minden. Igazi pizsamapartit tartottunk, nagyon vadul sikerült” – poénkodott komoly arcot vágva az ausztrál, aki a Brazil Nagydíj első két szabadedzésén 5. és 3. helyen végzett, mindkét alkalommal Sebastian Vettel előtt. Tempóját így bátorítónak tartja, annak ellenére, hogy két futammal a vége előtt az autó kímélése érdekében kissé spórolósabbra kell vennie. Az időmérő edzésen legszívesebben pole-t szerezne, ami legjobb esetben is 11. rajthelyet jelentene a versenyen.

„Elég jó nap volt, jól szerepeltünk” – fogalmazott. „Okosan akartunk menni, de a délután futott normál beállításokkal rendben voltunk. A Mercedes gyorsnak tűnik, de a Ferrarihoz képest nem tűntünk valami rossznak. Valamennyi tempót még találnunk kell. Talán összerakok egy pole-t, hogy aztán vasárnap a 11. helyen ébredjek” – zárta a Red Bull-os.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: