DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Schumacherről beszélt a család egyik barátja

A hétszeres F1-es világbajnok, a sportág legendájának állapotáról már hónapok óta semmilyen információ nem szivárgott ki, most viszont a család egyik barátja megtörte a csendet.

Ha van téma, amely folyamatosan lázban tartja a Forma-1 világát, az Michael Schumacher állapota. Lassan négy éve már, hogy a hétszeres világbajnok síbaleset következtében súlyos agysérülést szenvedett a franciaországi Meribelben, s miután egy darabig Grenoble-ban ápolták, hazavitték családjához, Genfbe, ahol rengeteg orvos és szakember figyeli életfunkcióit a nap 24 órájában.



Annak ellenére, hogy a közvélemény rengetegszer feladta már a reményt a német legenda felépülését illetően, mindig volt valaki, aki biztató jeleket vélt felfedezni Schumacher állapotában. A másfél évtizeddel ezelőtti Ferrari-éra legendás vezetői, Ross Brawn és Jean Todt is közel áll a pilóta családjához, s bár feltételezhető, hogy több információval rendelkeznek a sajtónál, soha nem beszélnek róla a sérülés kontextusában - és szerencsére ezt a sokszor vérre éhező vadállatként viselkedő médiahorda is tiszteletben tartja.

Persze még így sem akadályozható meg, hogy néha egy-egy hírmorzsa ki ne szivárogjon Michael Schumacher állapotáról, az utóbbi hónapokban azonban látványosan csend honolt a kerpeni körül - egészen mostanáig.

A német Bunte című lap ugyanis megszólaltatta a család egyik barátját, aki úgy fogalmazott, hogy „Corinna és a gyerekek még mindig reménykednek az orvosi csodában”, majd hozzátette, hogy a hétszeres világbajnok annak köszönhetően, hogy remek fizikai kondícióban volt balesetekor, „a körülményekhez képest jól van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: