DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Musical készült Ayrton Sennáról

Az F1-es legenda pályafutását számtalan film megörökítette már, életét azonban első ízben viszik színpadra Rio de Janeiróban, egy híres brazil színész által megformálva.

A brazilok számára nem csak az F1-es nagydíj miatt lesz érdekes ez a hétvége: hosszú előkészületek után ugyanis pénteken este, a Rio de Janeiró-i Riachuleo Színházban mutatják be első ízben azt az Ayrton Sennáról készült musicalt, melyben Hugo Bonemer játssza majd a háromszoros világbajnok szerepét. „Már az elejétől kezdve arra törekedtünk, hogy ne az egész életét meséljük el, mert Senna túl nagy ehhez - amikor az írókkal beszéltem, ez volt az elsődleges szempont” - idézte az Estadao című portál Aniela Jordant, az előadás producerét.



A cselekmény természetesen a valóságot veszi alapul, de nem mellőzi az álomszerű részeket sem, hogy minél jobban meg tudják fogni Senna nagyságát. Ennek ellenére sztori főként a tragikus 1994-es San Marinói Nagydíj történéseire fókuszál, ahol a versenyző életét veszítette: az utolsó körökben folyamatosan gondolatok ostromolják a brazilt, karrierjéből és magánéletéből egyaránt.

Jordan azt Renato Rochát kérte fel a darab rendezőjének, akinek cirkuszi tapasztalata is van - többek között trapézon lógó artisták fogják szemléltetni azt a veszélyt, mellyel Senna, és a sportág többi hősi halottja szembesült annak idején. „Nem egy nagydíjat fogunk újraalkotni” - folytatta a szerepért háromszáz társát legyőző Bonemer. „Renato olyan jeleneteket alkotott, melyek a vágyakozó Ayrtonról szólnak, nem megfeledkezve az akarásáról, bátorságáról és hitéről sem. Szenzációkkal akarjuk felkelteni a közönség figyelmét.”

A musical persze nem hagyja ki Alain Prostot, Senna legnagyobb riválisát sem, a Forma-1-es futamok adrenalinlöketét pedig főleg a dalokkal próbálják meg visszaadni a készítők. Bonemer mindössze hat éves volt, amikor Senna elhunyt Imolában: „Gyerekként mindig felkeltem vasárnap reggelenként, és láttam, ahogyan édesapám és a bátyám a tévé előtt drukkol. Azon a bizonyos napon, amikor felébredtem, sírtak” - tette hozzá a színész, aki rengeteg videót nézett és könyvet olvasott Sennáról, az Ayrton Senna Intézet hathatós támogatása mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: