DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Schumacher a leggazdagabb sportolók között!

A Forbes listáján mindössze két autóversenyző szerepel, a NASCAR-legenda Jeff Gordon, és hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher - kitalálják, ki áll előrébb?

A Forbes, a világ legismertebb üzleti lapja ezúttal is összeállította a világ legjobban kereső sportolóinak listáját, melyre a világ két legismertebb autósport-szériájából is felkerült egy-egy személy. A NASCAR-ból 2015-ben visszavonuló, de idén több versenyen is elinduló négyszeres Kupa-győztes Jeff Gordon a 18. helyet foglalja el 515 millió dolláros keresettel, de jóval előrébb találhatjuk meg a hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher nevét.

Az aktív versenyzéstől 2012 végén elköszönő, ám egy évvel később súlyos síbalesetet szenvedett, és jelenleg is öntudatlan állapotban lévő német expilóta kétszer, 1999-ben és 2000-ben is első helyen állt a világ legjobban kereső sportolóinak listáján. Schumacher karrierje során összegyűjtött egy milliárd dolláros vagyonának köszönhetően az ötödik helyen áll, és csak olyan nevek előzik meg, mint Jack Nicklaus, Arnold Palmer és Tiger Woods, akik együtt 4,15 milliárd dollárt golfoztak össze pályafutásuk során. Az élen a kosaraslegenda Michael Jordan áll, aki visszavonulása után, 53 évesen is a leggazdagabbnak számít, köszönhetően 1,7 milliárdos vagyonának, valamint a saját márkája miatt Nike-tól kapott évi 100 millió dollárnak.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: