DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kimi Raikkönen kapcsolatai

A pilóta és felesége hazájában egy ideig álompárnak számított, a finn Beckhamékként emlegették őket, ám házasságuk majdnem tíz év után zátonyra futott. Úgy tűnik, Raikkönen azóta újra megtalálta a boldogságot kisfia anyja személyében.

Kimi Raikkonen első nyilvánosságra került kapcsolata a szintén finn Hanna Rairvistóval kezdődött, akivel a pilóta egy vak randin találkozott, melyet unokatestvére és annak barátnője szervezett. A lány a gimnázium után kihagyott egy évet, így több ideje maradt az utazgatásra. Amikor csak tehette, ellátogatott a Forma-1-es futamokra is, ám általában csak néhány méterrel párja mögött sétált, mert nem akarták, hogy közös fotó készüljön róluk.

Nem sokkal Kimi első F1-es szezonjának kezdete után összeköltözött kedvesével Svájcban - bár sok elfoglaltsága miatt a versenyző kevés időt tudott otthon tölteni. Szabadidejüket viszont ugyanúgy töltötték, mint bármelyik másik pár, sőt még a házimunkát is felosztották egymás között. A Kimi munkájával járó pénz miatt könnyebb lett az életük, de szerintük nem sokat változtak emiatt. A hírnév árnyoldalát is hamar megtapasztalták, hiszen mindenhol felismerték őket.

Az újonc versenyző már ekkor elég szűkszavúan nyilatkozott a vele készített interjúkban. Mikor arról kérdezték, hogy mennyire komoly a kapcsolata barátnőjével, csak annyit válaszolt, hogy nem tudja. Úgy tűnt, Hannát egy kicsit zavarja, hogy barátja ennyire kerüli azt, hogy a kapcsolatukról kelljen beszélnie. Végül inkább ő vette át a szót, annak ellenére, hogy a beszélgetés kezdete előtt azt mondta, nem nyilatkozik.



 „Nem beszélünk megcsalásról vagy ilyesmikről, mert meg kell bíznunk egymásban” – mesélte a lány, aki szerint párja nem foglalkozott a grid girlökkel és a többi csinos lánnyal, aki a paddockban sétálgat, így nem volt oka féltékenynek lenni.

„Nincs olyan sok lány, mint azt az emberek gondolják” – mondta Kimi.
„Igen. És azért fizetik őket, hogy ott sétálgassanak, nem?” – tette hozzá Hanna.

Többször szárnyra kapott az a hír is, hogy összeházasodnak, de ez minden alkalommal hamisnak bizonyult.

„Jó hallani ilyeneket!” – nevetett Hanna.
„Nem terveztünk semmi ilyet” – tette hozzá a szokásos nyugalmával Kimi.

Néhány év után elváltak útjaik, barátságuk azonban megmaradt. Pletykák szerint a pilóta egy modell miatt hagyta el barátnőjét. Más források szerint ez nem így történt, hiszen Kimi a szakítás után egyedülálló volt egy ideig és a valódi ok az volt, hogy Hanna nem szerette volna az egész életét a paddockban tölteni.

„Kimi nagyszerű srác és a legjobbakat kívánom neki az F1-es karrierjéhez. A most történő dolgok miatt jobb, ha 100%-osan a karrierjére koncentrál. Mindig támogattam őt és fogom is. Végül is, még mindig barátok vagyunk.”

Ebben az időszakban összehozták Jasmin Hamiddal, aki Finnországban színésznőként, műsorvezetőként - és manapság politikusként is - tevékenykedik. Ő azonban nem akarta kommentálni a pletykákat:

„Nem szoktam beszélni a magánéletemről, főleg ha valaki másról is szó van” – mondta Jasmin.

Később Rachel Kaupilla etióp származású fitnesz sportolóval látták együtt. Kimi tagadta, hogy valaha találkozott volna a lánnyal, de Rachel szerint nagyon is ismerték egymást és több volt köztük barátságnál.

 

 „Nem értem, miért mondja ezt, nem ismerem őt és határozottan nem járok el vele. Egy ideje az a pletyka járta, hogy randizok egy lánnyal (Jasmin Hamiddal), aki egy tiniknek szóló műsort vezet. Őt legalább ismerem, de Rachelt nem” – nyilatkozta a versenyző.
„Én nem olyan lány vagyok, aki fut a férfiak után. Semmiről sem hazudtam” – mondta Rachel.

A finn lapok közben azt is tudni vélték, hogy a pilóta Jenni Dahlmannal is kapcsolatban áll. Kimi erre csak annyit mondott, hogy ezt a hírt inkább nem kommentálná, de hamarosan kiderült, hogy tényleg randizni kezdett a modellel. Jenni 14 éves korában kezdett modellkedni, első szépségversenyét két évvel később nyerte meg. 1998-ban ő lett Miss Turku, 2000-ben az első udvarhölgy a Miss Finnország versenyen, majd még ugyanabban az évben megkoronázták, mint Miss Skandinávia. Az év végén részt vett Malajziában „Az év királynője” szépségversenyen, ahol a harmadik helyen végzett. A középiskola után közgazdaságtant és ügyintézést tanult, de félbehagyta tanulmányait munkája miatt. 2005-ben felhagyott a modellkedéssel, azóta csak kisebb fotózásokat vállalt. Imád lovagolni, amit eleinte csak hobbiból űzött, majd díjugrató versenyeken is indult. Résztulajdonosa és alapítója a Bläk nevű klubnak, mely 2007 októberében nyílt meg Helsinkiben.

Kimivel a Miss Skandinávia versenyen ismerkedett meg 2001. október 5-én, amikor éppen átadta a koronáját az utódjának.

„Mondhatjuk, hogy szerelem volt első látásra. Kimi néhány barátjával érkezett (a versenyre). Amikor elindultak, a srácok azzal viccelődtek, hogy lehet, hogy Kimi itt találja meg élete szerelmét…” – kezdte Jenni.

”Mi már ismertük egymást. Természetesen láttam Jennit magazinokban és ő is látott engem képeken. Mindketten előítéletekkel voltunk egymás iránt a sajtó miatt, ezért nem is rohantam oda beszélgetni vele. A társaim úgy intézték, hogy ő és én ugyanarra a díványra kerüljünk az éjszaka folyamán, így kezdődött az egész…” – mondta Kimi.
”Mindig emlékezni fogok Kimi első mondatára: te egy csodálatos nő vagy. Szerintem ez igazán édes, nem egy szokásos kezdés” - tette hozzá a modell.

Az előítéletek hamar eltűntek, teljesen megváltozott a véleményük egymásról az után, hogy jobban megismerték egymást. Randizni kezdtek, három héttel később pedig Kimi már helikopterrel repült vissza hazájába a lány 20. születésnapjára. Néhány hónap múlva, 2002 áprilisában megtartották eljegyzésüket. 2004. július 31-én házasodtak össze egy finn kastélyban, Kimi egy jégkapun át vezette az oltárhoz kedvesét. A ceremónián körülbelül 140 vendég volt jelen, de a médiát kizárták az eseményről.

A finn bulvársajtó azonban hamar lecsapott kapcsolatukra, mozdulataikat árgus szemmekkel figyelték és hetente jelentek meg róluk újabb pletykák, melyek néha teljesen alaptalanok voltak. A pár bevallása szerint nem idegeskedett ezeken a cikkeken, mert szerintük házasságuk stabil volt. Mégis elsősorban a média figyelme miatt döntöttek úgy, hogy Svájcba költöznek.

„Az, hogy híresek vagyunk, jelentősen korlátozza a finnországi életünket. Kimi „Finnország gyermeke” és sokkal kedveltebb, mint Svájcban. Ott senkit nem érdekel, hogy mit csinálunk. Tina Turner is a szomszédságban lakik és nyugodtan kimehet az utcára paróka nélkül, senkit sem érdekel” – mondta Jenni.

 „Hát igen…. minden nap válságban lennénk, ha hinni lehetne ezeknek a sztoriknak. Még mindig ott vannak az ügyvédeink, ha a cikkek túl messzire mennének.”

„Kezdetben néha eljutottunk a veszekedésig néhány sztori miatt, de nem mindig. Elég az, hogy te tudod, mi az igazság. Mindenesetre nem sokat veszekszünk.”

"A házasságunk alatt csúnya hírek láttak napvilágot, de megbeszéltük ezeket. A kapcsolatunk elején az aljas és irreális pletykák zavartak minket, de most már nem foglalkozunk velük. Már nem is idegesítjük magunkat, azzal hogy elolvassuk őket. Az ember nem élhet úgy, hogy az életét végigköveti az újságokban. Ez nem egészséges” – nyilatkozta Kimi.

A munkája miatt a pilóta sok időt töltött távol a feleségétől, de bevallása szerint nem volt féltékeny típus.
„ Nem vagyok féltékeny Jennire, amíg külföldön vagyok. Tiszta, világos szabályaink vannak” – mondta röviden.

Jenni egy évben csupán néhányszor tudott hazalátogatni Finnországba, de régi barátait nem hagyta el és Svájcban is új ismeretségeket kötött.
„Új barátokat szereztem itt, Svájcban, a lovaglás köreiben és más helyeken is. Az egyik legjobb barátom egy finn hoki játékos felesége” – mesélte.

2007-ben, mikor a versenyző megnyerte a világbajnokságot, felesége nem volt a helyszínen, néhány baráttal nézte végig a futamot Svájcban és onnan szurkolt párjának.

„Pezsgőt kellett bontanunk. Mindig is hittem benne, hogy Kimi idén meg fogja nyerni a bajnokságot. Egész évben keményen dolgozott és - habár voltak csalódást keltő pillanatok - nagyon keményen harcolt. Ő az az ember, aki győzni akar. Most pedig ő a világbajnok. Hihetetlen. Nagyon büszke vagyok a férjemre.”

2011-ben a sajtó már a gyerekvállalást feszegette, de szerintük annak még nem volt itt az ideje, mivel Kimi állandóan utazott a versenyzés miatt, Jennit pedig lekötötte a hobbija. Egyszer férje is elkísérte őt lovagolni, de többször nem tartott vele, mert kiderült, hogy allergiás a lovakra.

„Elmentem, hogy együtt lovagoljak Jennivel, de mivel allergiás vagyok a lovakra, nem nagyon tudtam lovagolni.”

„Naponta egy órát lovagolok mindegyik lovamon. Nem álmodom az olimpiáról, de komolyan veszem ezt. Nem tudok teljesen profin edzeni, mert természetesen szeretnék a férjemmel is együtt lenni és ez sok utazással jár” – mesélte Jenni.

„Nem sietünk, még nagyon fiatalok vagyunk. Kimi még évekig versenyezhet, én pedig még lovagolni szeretnék. Nem lovagolhatsz, ha terhes vagy! De valamikor természetesen szeretnénk gyerekeket.”

 

 2012 őszén a lány a gyűrűje nélkül jelent meg egy díjugrató verseny előtti sajtótájékoztatón, amin természetesen kapva kaptak a finn lapok, de Kimi szóvivője cáfolta a híreszteléseket, miszerint szakítottak volna.

 „Nincs ok az aggodalomra! Jenni egy sportoló, lovas, nem tudja mindig viselni a gyűrűjét lovaglás és munka közben. Minden úgy van, mint azelőtt. Azt nem tudom, miért versenyzik a lánykori nevén, talán eddig is így tette.”

Mindkettőjük részéről felmerültek megcsalással kapcsolatos hírek. Kimit állítólag felesége rajtakapta két nővel az otthonukban, valamint egy olasz színésznő, Valentina Gioia is azt állította, majdnem egy évig tartott titkos viszonya a pilótával. Kimit az azonban nem nagyon érdekelte, hogy a lapok arról írtak, felesége és annak lovagló tanára, Tomas von Retting túl közeli kapcsolatba került egymással.
„Erről inkább őket kérdezzétek” – mondta nevetve a versenyző.

Később a lovasok között állítólag köztudott volt az is, hogy Jennit edzője, Steve Guerdat svájci olimpiai bajnok szerette el a versenyzőtől és ez is közrejátszott válásukban.

A pletykák ezúttal azonban igaznak bizonyultak arról, hogy kapcsolatuk válságban volt. 2013 elején belátták, hogy túlságosan különbözik az életstílusuk, leültek és hosszan elbeszélgettek közös életükről. Arra jutottak, hogy nem folytatják és jobb lesz, ha külön költöznek. Így Jenni elhagyta közös házukat, nem sokkal később pedig be is adták a válási papírokat. Bár válásukat csak 2014-ben mondták ki, de Kimit 2013 nyarán már együtt látták új barátnőjével, Minttuval.

 

Válásuk után is jó volt a viszonyuk egymással, barátok maradtak. Jenni másfél évig még Svájcban élt, aztán visszaköltözött Finnországba. Újra megtalálta a szerelmet Ossi Väänäsestä hoki játékos személyében és boldogabb, mint valaha, hiszen visszállt életében az egyensúly.

„Nem volt dráma. Ez csak megtörtént. Már egy idő eltelt azóta és mi mindketten folytattuk tovább az életünket.

„Olyan férfi mellett vagyok, akiben megbízhatok és biztonságban érzem magam.”
„Nem célom újra férjhez menni, de soha ne mondd, hogy soha.”

Valentina Gioia hosszan vallott a lapoknak a finn pilótával való viszonyáról.

„Egy milánói diszkóban találkoztunk, majd gyakran találkoztunk a zürichi otthonában. Mikor megtudtam, hogy házas, megtörtem."

„Amikor találkoztunk, nem tudtam ki ő. A szobában volt egy szőke srác, aki bámult engem. Úgy nézett ki, mint egy fiúbanda tagja. Ittunk pár mojitót. Már késő volt, így távoztam. Hazakísért autóval és adott nekem egy rózsát. Csókolóztunk és számot cseréltünk. Amikor újra találkoztunk, haza kellett sietnie. Le voltam nyűgözve a vitrintől a ház bejáratánál: ott volt az összes trófea, amit nyert.”
„Láttam minden trófeáját. Megmutatta az egykori McLarenje kormányát is.”

„Egyszer Svájcban bérelt egy hajót, bevitt engem egy szobába, ahol ott volt néhány barátja. Máskor én követtem őt a versenyekre, de elrejtőztem a hotelben. Miután bejezte a munkát, együtt aludtunk. Szexi lánynak hívott. A szálloda vezetői is megerősíthetik ezt.”

„A történetünk majdnem egy évig tartott, 2006 augusztusában fejeződött be. Elhagytam, amikor rájöttem, hogy házas: néztem a televízióban a versenyt és Jennit mutatták, ahogy drukkol, mondták, hogy a felesége. Kitöröltem mindent: üzeneteket, videókat és az ajándékokat kidobtam. A sztorinak vége lett, szenvedtem és nem akarok emlékezni erre. Becsapva éreztem magam. Megpróbálta felvenni velem a kapcsolatot, de én kikosaraztam. Aztán júniusban újra találkoztunk Milánóban, egy étteremben. Ő valaki mással volt, én pedig az akkori barátommal.”

Kimi menedzsere cáfolta a színésznő állításait, egy finn lap pedig ki is elemezte, hogy több ponton nem stimmel Valentina sztorija.

A finn pilótának jelenlegi barátnőjét, Minttut közös barátaik mutatták be 2013 nyarán. Azonnal vonzalom alakult ki köztük. A légiutas-kísérőként és fitnesz modellként dolgozó lányt elmondása szerint azt fogta meg Kimiben, hogy mennyire átlagos. Minttu néhány hónap után Kimi házába költözött, de így is nehéz volt összeegyeztetniük idejüket. A távkapcsolatot azonban gyorsan megszokták. Az ugyan lehetetlen volt, hogy minden nap együtt legyenek, de interneten vagy telefonon ilyenkor is folyamatosan tartották a kapcsolatot.

„Nem akarom feladni a munkámat. Furcsa ötlet, hogy teljesen valaki mástól függjek” – nyilatkozta Minttu egy 2014-es interjúban.

„Először ideges voltam, hogy egyedül vagyok egy ilyen nagy házban. Amikor hazaértem a munkából, bementem minden szobába és felkapcsoltam a villanyt, hogy megbizonyosodjak róla, nincs ott senki.”

„Sosem gondoltam volna, hogy az a fajta ember leszek, aki a tájban gyönyörködik, de észrevettem, mennyire ellazít az, ha kiülök egy csésze kávéval és a tengert nézem.”

„A ház már szépen be volt rendezve, így nem sok kellett hozzá, hogy otthonomnak érezzem. Nem számít, hol vagyok addig, amíg azokkal lehetek, akiket szeretek. Ebben a kapcsolatban Kimivel úgy érezem, jó helyen vagyok.”

 „A Forma-1-es versenynaptár szerint élünk és én megpróbálom a saját beosztásomat ehhez igazítani, így támogathatom Kimit, amikor csak tudom. Eddig mindig megértették a munkahelyemen, ha szabadnapot akartam kivenni.”
„Egy távkapcsolatban a megértésen van a legnagyobb hangsúly és a bizalomnak szilárd alapokon kell állnia.”

 

2015. január 28-án született meg gyermekük, Robin. A lánykérés már megtörtént tavaly, de az esküvővel még várnak, hogy fiuk is részese lehessen a ceremóniának. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: