DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Virtuális videótúrák a Skoda Múzeumban

A Mladá Boleslav-i SKODA Múzeum évek óta népszerű a hazai és külföldi látogatók körében, csak 2019-ben több mint 274 000 látogató kereste fel. A világjárvány miatti ideiglenes bezárását követően a SKODA Múzeum 2021. május 3-a óta ismét fogadja a látogatókat. Az állandó kiállítás, valamint az aktuális időszaki kiállítások látogatása mostantól érdekes videó túráknak köszönhetően is lehetséges angol vagy cseh nyelven. A prototípus- és a sportautó gyűjtemény is megtekinthető virtuális formában.

Andrea Frydlová, a SKODA Múzeum igazgatója ezzel kapcsolatban kiemelte: " Még a COVID-19 járvány idején is szeretnénk újra meghívni a látogatókat a ŠKODA Múzeumba. Mindazoknak, akik nem tudnak személyesen eljönni, lehetőséget kínálunk arra, hogy virtuálisan tekinthessék meg kiállításunkat. Látogassanak el a SKODA Museum honlapjára, ahol magyarázó szöveggel ellátott új videó túra sorozatot teszünk közzé történelmi jelentőségű központjainkról."

skoda museum



A SKODA Múzeum szakértői az alábbi témákra összpontosítva kísérik végig a látogatókat a különböző kiállításokon:

Az EVOLUTION videó túra részeként három videó nyújt betekintést a SKODA AUTO eseménydús történetébe. Az első videót a Laurin & Klement cég alapítását követő első 30 évének szentelték,  a második film pedig a "SKODA AUTO" 1925-ös időszakát és a vállalat növekedését mutatja be, egészen az 1980-as évek végéig. A harmadik videó a vállalat dinamikus fejlődését ismerteti, amelyet 1991 óta a Volkswagen-csoport szerves részeként ért el.

A PRECISION videó túra a múzeumi szerelőműhely kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket. Itt megnézhetik a történelmi járművek restaurálását, láthatják a munka különböző fázisait, és bekapcsolódhatnak a SKODA archívum részlege által végzett kutatásba.

Megalapítása óta a SKODA AUTO-t az újdonságok felfedezése és a műszaki innováció jellemzi. Az állandó kiállítás részeként látható TECHNOLÓGIAI GALÉRIA bemutatja, hogyan változott az autógyár az idők során - és ezen keresztül a különböző gyártási folyamatok is megismerhetők. A videó a járművek alkatrészeire, és ezen belül különösen a motorokra és a fényszórókra összpontosít.

Az IN THE SPIRIT OF ELECTROMOBILITY videó túra az elektromobilitás jegyében mutatja be a Laurin & Klement és a SKODA AUTO elektromos járműveinek történetét. A példák között szerepel az 1940-es évekből származó SKODA PUCK gyermek roadster, a SKODA ELTRA 1991-ből és az egyik SKODA OCTAVIA GREEN E LINE prototípus. A SKODA AUTO által létrehozott elektromos mobilitás legújabb fejezetét a CITIGOe iV és a SKODA ENYAQ iV képviselik. A virtuális túrán részt vevő látogatók mindezek mellett megismerhetik a modern elektromos motorok és akkumulátorok működését is. Az év második felében a rajongók a SKODA Múzeum további kiállítási területeit is felfedezhetik virtuálisan.

A kiállítás másik részét TRADÍCIÓ néven a márka hagyományainak szentelték, ami izgalmas részleteket mutat be a vállalat történetéről, így például megismerhető a cég logójának időről időre történő változása, és egy-egy fontosabb modell jelentősége a vállalat fejlődésében. A videó túra a SKODA OCTAVIA COMBI és a SKODA 1202 modellek történetét is elmeséli, amelyek idén ünneplik 60. születésnapjukat.

Az egyik videó a PROTOTYPE & SPORT CAR COLLECTION, az egykori öntödében található prototípus és sportautó gyűjtemény bemutatására szolgál. A legérdekesebb kiállítási tárgyak között van a "Ferat" kupé, amely 40 évvel ezelőtt a "Ferat Vampire" (a film eredeti címe: "Upír z Feratu") című horrorfilmben is szerepelt. Ez a jármű a SKODA 110 SUPER SPORT egyedi példánya, amely eredeti formájában 50 évvel ezelőtt debütált.

Az év második felében lesz elérhető a 120 YEARS OF SKODA MOTORSPORT című videó túra, melyet a márka sikeres motorsport történetének 120. évfordulója alkalmából fognak bemutatni.

További információk a muzeum.skoda-auto.cz oldalon találhatók.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: