DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Vredestein: Jobb kezelhetőséget és alacsonyabb gördülési ellenállás

A prémium gumiabroncsokat gyártó holland Apollo Vredestein vállalat bemutatta a prémium SUV-okhoz, a nagy teljesítményű autókhoz és a sportautókhoz készült nagy teljesítményű nyári gumiabroncsainak megújult változatait.

A nagyobb méretű (18–22 hüvelykes) kerekekhez optimalizált Ultrac Vorti+ és Ultrac Vorti R+ gumiabroncsok új felépítéssel és módosított anyag-összetételű keverékkel rendelkeznek, melyek összessége kiváló teljesítményt tesz lehetővé nedves és száraz körülmények között egyaránt, valamint a hatékonyságot is javítja.

Ultrac Vorti +_SIDE_72dpi_1017x1024px_E_NR-11934



Az Ultrac Vorti+ kiváló irányíthatóságot biztosít a vezetőknek, korlátozott tapadási körülmények esetén is. Az elődjével összehasonlítva az új Ultrac Vorti gumiabroncs merevebb vállszerkezettel és oldalfalakkal, valamint 13%-kal nagyobb peremterülettel rendelkezik. Az új, nagy tapadású futókeverékek javítják a tapadást, valamint nedves és száraz körülmények esetén is rövidebbé teszik a féktávolságot. Ezen módosítások összessége jobb kormányzási precizitást és reakciót eredményez kanyarodáskor, és 5%-kal* javítja a száraz útfelületen való kezelhetőséget. 

Az Ultrac Vorti R+ még nagyobb fokú irányíthatóságot biztosít, különösen nagy sebesség és élesebb kanyarvétel esetén. A nagyobb peremalap, a merevebb oldalfalszerkezet és a stabil központi borda közvetlen és kiszámítható kormányzási pontosságot, valamint kiemelkedő kezelhetőségi jellemzőket eredményez. Mindemellett a nagy tapadású, új, teljesítménycentrikus polimer és gyanta kiegyensúlyozott keverékéből álló futókeverék javítja a tapadást és az irányíthatóságot fékezés, valamint hirtelen irányváltások esetén. 

Ultrac Vorti R +_3-4_96dpi_785x1024px_E_NR-11935

Mind az Ultrac Vorti+, mint az Ultrac Vorti R+ esetén az új generációs gumiabroncs-összetevők használata – a peremterületen, a peremvédőnél és a vázszerkezetben – csökkenti a gördülési ellenállást, ami alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé és meghosszabbítja az abroncsélettartamot.  

Az új Vorti+ kínálat 18 és 22 hüvelyk közötti gumiabroncsokat tartalmaz, míg a Vorti R+ 19 és 21 hüvelyk közötti mérettartományban érhető el. Az elérhető méretek közül néhány a hátsó tengelyen való használatra lett optimalizálva, és ezek szélesebb övszöggel készültek a még nagyobb stabilitás érdekében. Minden változat körkörösen futó barázdákkal van ellátva a hatékony vízelvezetésért, ez pedig jobb kezelhetőséget eredményez nedves felületen, valamint megakadályozza a vízen futást.

Ultrac Vorti R+_90_Rear_72dpi_685x1024px_E_NR-12037

Az Ultrac Vorti+ és az Ultrac Vorti R+ kínálat tagjait is Apollo Vredestein holldandiai Enschede, kutatási és fejlesztési létesítményeiben fejlesztették és gyártják. 

„A Vredestein gumiabroncsait már hosszú ideje komoly elismerés övezi a nagy teljesítményű járművek szegmensében, és ezt tovább erősítjük az új Ultrac Vorti+ és Vorti R+ bemutatásával” fogalmazta meg Yves Pouliquen, az Apollo Vredestein európai értékesítési és marketingigazgatója „A jobb teljesítménybeli és biztonsági jellemzőkkel rendelkező, valamint kimondottan összkerékhajtású és hátsókerék-meghajtású autókhoz készült változatokban is kapható új gumiabroncsok az autózás szerelmeseinek készültek, és a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekkel is megbirkóznak” – tette hozzá. 

Az új Vorti+ gumiabroncsok nemrég mutatkoztak be a lenyűgöző, egyedi építésű Ferrari „Breadvan Hommage” koncepcióautón, melyet a holland Niels van Roij Design tervezett. „A kivételes megjelenésű járműveknek kivételes vezetési élményt kell nyújtaniuk, amiben a gumiabroncsoknak kulcsfontosságú szerepük van” – mondta Niels van Roij. „Ezért fontos számomra, hogy a kiemelkedően nagy teljesítményű szegmens számára készült gumiabroncsokat használjunk, melyek megfelelnek a prémium minőségi normáknak, és esztétikai szempontból is lenyűgözőek. A tény, hogy a Vredestein Ultrac Vorti+-hoz hasonló gumiabroncsai az ItalDesign közreműködésével készültek, biztosítja a holland abroncsgyártási örökség és az utánozhatatlan olasz elegancia tökéletes ötvözetét”  

Az Apollo Vredestein vezető gyártónak számít a prémium minőségű gumiabroncsok piacán, és több mint 100 éve foglalkozik olyan innovatív termékek fejlesztésével, melyek osztályelső teljesítménybeli és biztonsági jellemzők mellett kiváló vezetési élményt is biztosítanak. A vállalat gumiabroncsai jelenleg a legkelendőbb termékek közé tartoznak a személyautókhoz való, a terepre szánt, a kereskedelmi járművekhez tervezett és a kétkerekű járművekhez használható gumiabroncsok piacán. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: