DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Hondát nem győzte meg az elektromos jövőkép

Meglepő kijelentéseket tett Takahiro Hachigo, a Honda Motor vezérigazgatója, aki a legtöbb autógyártóval ellentétben nem hisz abban, hogy minden autónak elektromosnak kellene lennie.

Az utóbb évtizedben a Tesla sikereit és a dízelbotrányt követően óriási divat lett teljesen elektromos autókat gyártani, ám a japán autómárka a többséggel ellentétben nem hiszi, hogy az alternatív hajtásláncok világában ez lenne az egyetlen járható út. Egyedi meglátásaik vannak a témában, ezért nem kívánnak más gyártóval közösködni.

honda-clarity-fuel-cell-europe



Egy friss interjúból több izgalmas részlet is kiderült a Honda Motor vezetőjének elképzeléseiről. Takahiro Hachigo az Autonews lapjának elárulta, természetesen a Honda is bővíti az elektromos autóinak számát, de a célja elsősorban nem az elektrifikáció, hanem az üzemanyag-hatékonyság növelése. Szerinte a hibrid hajtásláncok sokkal jobban megfelelnek a világ sokféle piaci szabályozásainak, ráadásul benyomásai alapján az emberek nincsenek oda az elektromos autókért, amelyeket körülményes tölteni és a hatótávjuk is túlságosan korlátozott.

A márka fejlesztéseivel kapcsolatban Hachigo kifejtette, a Honda Sensing keretében az önvezető technológiájuk sávváltás és kanyarodás terén is előrehaladott állapotban van. Jelenleg ennek a piaci bevezetésére készülnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: