DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Ezek Magyarország legnépszerűbb autói

Gondoltátok volna? Tarolnak a német autók a hazai tulajdonosok körében - a Vezess összegyűjtötte a legnépszerűbb márkákat. Íme az eredmény.

Opel Astrából fut a legtöbb hazánk útjain, a legkedveltebb prémiumautó pedig a 3-as BMW – derül ki a Vezess legfrissebb, részletes összeállításából. Az autós szaklap minden korábbinál hosszabb, 35 különféle személyautóból álló listát közöl arról, hogy milyen modelleket használnak a magyar autósok a legnagyobb számban.

A legapróbb részletekig alapos összeállításból megtudhatjuk, hogy leginkább a kisautók, majd második helyen a kompaktok a legnépszerűbbek. Szabadidő-autót viszont – az utóbbi évek divatja ellenére – országosan alig használnak még. Az első 35 modell listáján 19 német, 9 japán, 4 francia gyártású személyautó szerepel. 5 modellel a Suzuki vezet, de 3 Mercedest is találunk a topban.

Volkswagen Golf



A cikk külön felsorolja azokat a neves márkákat, amelyeknek – bármennyire is meglepő – egyetlen egy modellje sem szerepel a magyarok által használt legnépszerűbb személyautók között. Az összeállításból többek között még az is kiderül, hogy a KGST-ben eltöltött évtizedekből megmaradt Ladákból, Trabantokból, Wartburgokból, valamint a többi „klasszikus márkából” mennyi fut még hazánk útjain.

A teljes cikket és az összes, további érdekes részletet tartalmazó listát az alábbi linken találja: https://www.vezess.hu/magazin/2019/08/21/toplista-magyarorszag-legnepszerubb-autoi/

aqua banner

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: