Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 23. hétfő
Autó

Hamarosan elkészül az M3 Hungaroring csomópontja

2019 nyarára ígéri a beruházó NIF Zrt. az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő csomópont, valamint a csomópont és a 2101-es út közötti szakasz építésének befejezését.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont, valamint a csomópont és az 2101-es út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara – írja az Infostart.

Az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró állványzatának bontása és a hídépítés befejező munkái miatt már ideiglenes forgalmirend-változást vezettek be. Utána a kivitelező most sóvédelmi bevonattal látja el az autópálya feletti hídszerkezeteket. A munkavégzés ideje alatt 80 km/órás sebességkorlátozás mellett egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok. Az ideiglenes forgalmi rend – az időjárás és az előrehaladás függvényében – tervezetten május végéig áll fenn.

Két körforgalom is kiépül az új bekötőúton. A távlati tervek szerint a csomópont déli irányba, a Hungaroring és Kerepes felé is új bekötőutat kap, kiváltva a jelenlegi rossz minőségű utat. A projekt jelentősen fejleszti a környék közlekedését, ugyanis egy olyan régebbi „fél” lejáratot vált ki, amely csak arra alkalmas, hogy Budapest irányába tudjanak rá felhajtani, vagy megközelítsék Mogyoródot Budapest felől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?