DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Mitsubishi Outlander Sport 2016 – ASX másképp

„Dinamikus pajzs”, új infotainment rendszert tartalmazó, nagyvonalú felszereltség és változatlan motorkínálat jellemzi a 2016-ra megújult Mitsubishi Outlander Sportot. Felénk ASX-ként ismerik!

mitsubishioutlandersport03



Észak-Amerikában Outlander Sport név alatt fut a felénk csak ASX-ként ismert kompakt crossover. A Mitsubishi szabadidő-autóját kívül-belül áttervezték a következő modellévre, egyedül a motorpalettája maradt változatlan. A leglátványosabb változást természetesen a „Dinamikus pajzs” névre keresztelt stíluselem jelenti, mely teljesen új, jellegzetes karaktert biztosít az autó számára. Az átrajzolt orr mellé módosított visszapillantó tükörházak és díszlécek, valamint szintén új, 18 colos könnyűfém felnik járnak, az utastérben pedig lecserélték a kormányt és az óléskárptokat, a klíma meg új vezérlőpanelt kapott. További jó hír, hogy a korábbinál modernebb, 6,1 colos érintőképernyős kijelzővel bíró infotainment rendszer szórakoztatja az utasokat, az automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör pedig Homelink funkcióval gazdagodott.

mitsubishioutlandersport05

Az Outlander Sport/ASX motorkínálata viszont már változatlan maradt, ami nem is csoda, hiszen korábban 2015-ben már a kor elvárásaihoz igazította azt a Mitsubishi. Így a vásárlók a 2 és a 2,4 literes, négyhengeres benzinmotorok közül választhatnak, előbbi 148, utóbbi 168 lóerős. Természetesen mindkettő elérhető CVT-váltóval is, ahogy azt az amerikai piac megkívánja. Ezen túl mindegyik változat alapáron kínálja a hét légzsákot, az emelkedőn való elindulást segítő rendszert és az ASC-t (Active Stability Control). A Mitsubishi legnépszerűbb crossovere 19.595 dollártól megvásárolható.

mitsubishioutlandersport02

mitsubishioutlandersport01

mitsubishioutlandersport04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: