DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WSR

Francia pole a WSR második futamára

A Lotus pilótája, Matthieu Vaxiviere szerezte meg az első rajtkockát a vasárnap délutáni, második hungaroringi WSR-futamra Egor Orudzhev és Jazeman Jaafar előtt.

Szombathoz hasonlóan ismét kegyetlen meleg fogadta a mezőnyt a Hungaroringen, de ez nem akadályozta meg Vaxiviere-t abban, hogy pole-ra állítsa Lotusát a második futamra. A francia hátránya 9 pont az éllovas Rowland mögött, így ha a brit bal lábbal kelt fel, riválisa akár át is veheti a tabella vezetését.



Az első versenyen negyedik helyen végző pilóta mindössze 19 ezreddel múlta felül a szombati győztes Egor Orudzhevet – a szimpatikus orosz pilóta nagyon érzi a Hungaroringet, hiszen a magyar fordulóig dobogóra sem tudott állni, most viszont egy zsák ponttal szilárdíthatja meg a helyét a pontversenyben – tegnap is a második helyről indult, könnyen lehet tehát, hogy az ő nagy hétvégéjét hozza a Hungaroring.

A harmadik pozícióban az első versenyen defekt miatt hátraeső, és utolsóként (18.) záró Jazeman Jaafar végzett, több, mint két tizeddel lemaradva Vaxiviere mögött, míg az F1-es Roberto Merhi – a tegnapi második helyezett – a negyedik pozíciót kaparintotta meg. Az edzést egyébként rövid ideig meg kellett szakítani, mert Roy Nissany autója megállt az ötös és hatos kanyar között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: