DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Játszanak-e a pilóták az F1 2016-tal?

Mind élményben, mind grafikában az egyik legizgalmasabb játék az F1 2016 - de vajon maguk a pilóták kipróbálták-e már? Egyáltalán töltik-e ilyesmivel az idejüket? Lewis Hamilton, Esteban Ocon és Fernando Alonso válaszolt.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a Codemasters legújabb, a száguldó cirkusz idei szezonján alapuló játéka, az F1 2016. Azóta tele az internet számtalan hosszúságú és komolyságú gameplay-jel, de vajon azok a pilóták, akik megjelennek a játékban, kedvet kapnak-e néha egy kis virtuális száguldáshoz?

A csapatok többsége high-tech szimulátorokkal készíti fel pilótáit egy-egy ismeretlen helyszínre, s bár a játékok közel sem tudják visszaadni azt az élményt, vannak néhányan, akik néha kikapcsolódásként bekapcsolják az XBOX-ot, vagy éppen a PS4-et, talán éppen azért, mert a szimulátor inkább munkának tekinthető. A Belga Nagydíj előtti hivatalos sajtótájékoztatón a De Telegraaf újságírója bátorkodott megkérdezni a pilótákat az új játékról, melyre felemás válaszokat kapott.



„Nem, én nem játszom ilyen játékokkal” - mondta Lewis Hamilton. „Az öcsém igen, de én már nagyon régóta nem játszottam. Kezdek idősödni, ez történik, amikor valaki olyan korú lesz, mint én” - tette hozzá a brit. Esteban Ocon még debütálása előtt áll, és mivel csak nemrég kapta meg a Manor ülését Rio Haryanto helyén, így ő sajnos nem szerepel az F1 2016-ban - viszont korából fakadóan gyakran elővesz hasonló a játékokat.

„Télen azért játszok vele, hogy fenntartsam a ritmust, még ha nem is pontosan olyan, mint a valóságban. Néha másokkal is versenyzek online, de még nem próbáltam ki a 2016-os játékot. Az hogy, mennyire élethű, sok dologtól függ, az egyik jobb, mint a másik. Az F1 2016 nem néz ki rosszul, a pályák és a grafika is komoly fejlődésen ment át - egyre közelebb kerül a valósághoz” - tette hozzá a francia.

A kérdésre a legcsattanósabb választ Fernando Alonso adta, melynek hallatán hangos nevetésben törtek ki a helyszínen tartózkodó újságírók: „35 éves vagyok” - zárta rövidre mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: