DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

Retro – Különös hírek napja

Nem hitt a rendőr Ralf Schumachernek, Michaelnek Robbie Williams szólt be, ex-F1-es politikus tesztelte a Ferrarit, Irvine pedig alpárian viselkedett egy szépségversenyen – ez mind december 8-án történt.

A 2014. szeptemberében elindult Retro rovatunkban a Formula-1 és motorsport történetéből mondunk el nap mint nap sztorikat, amelyek mindig egy évfordulóhoz kapcsolódnak: nagydíjak, jelentős versenyzők születésnapja, tragédiák, vagy éppen a sportág történetét meghatározó egy-egy múltbéli átigazolás, esetleg egy csapat megszűnése. December 8-án egyetlen ezekhez hasonló, jelentősebb esemény sem történt, leszámítva az utolsó „beltéri” Formula-1-es versenyt, amit korábban már felelevenítettünk. Négy rövidebb, nem mindennapi hír azonban napvilágot látott ezen a napon: most ezeket idézzük fel cikkünkben.

 Nem hitték el, hogy ő Ralf

„Ha te Ralf Schumacher vagy, akkor én Arnie Schwarzenegger” – mondta 2002-ben egy rendőr a kisebb Schuminak, amikor a sípályáiról ismert ausztriai Kitzbühelben megállította. A német 80 helyett 130-cal hajtott, és feleségének, Corának meg kellett jelennie a rendőrségen, hogy bebizonyítsa személyazonosságát. Schumacher jogosítványát rövid időn belül másodszor vették el, 2001-ben 100 km/h helyett ment 160-nal. „Ralf olyan baleseteket okoz, amiket inkább egy nőtől várnál el” – mondta férjéről Cora Schumacher, aki azóta elvált a versenyzőtől.



Robbie Williams figyelmeztette Schumachert

Ugyanezen a napon jelent meg egy másik rövidhír az idősebbik testvérrel, Michaellel kapcsolatban, akinek nem más, mint az énekes Robbie Williams jósolta meg 2003-as eredményét. „Jenson Button barátja vagyok, ő pedig jövőre szét fogja rúgni a se**ed” – mondta Williams a ZDF televízió élő adásában. Schumacher egy darabig hideg tekintettel nézett a sztárra, majd elnevette magát.

Eddie Irvine faragatlanságból jeles

A világbajnokságot abban az évben majdnem megnyerő Ferrari-pilótát a Miss World szépségverseny zsűritagjának kérték fel, az F1-es pilóta pedig, akinek korábban is voltak véleményes megszólalásai, az egyik indulóval szembeni faragatlan viselkedésével került címlapra. Irvine előbb az ír résztvevő fenekére tett megjegyzést alpári stílusban, majd ehelyett, hogy a lányt, Emir Holohan Doyle-t kérdezte volna három percben, saját előző napi partiját és másnaposságát ecsetelte. Amikor a versenyző továbbsétált, Irvine megjegyezte: „Ő Emir, egy Paddy.” A Paddy szót az ír szinonimájaként használják, ám sértő jelentéstartalommal is bír.

Újra Ferrarit vezet a 70-es évek sztárja

A Scuderia alakulat 2004 decemberében az argentin Carlos Reutemann-nak adta meg a lehetőséget, hogy vezesse Michael Schumacher bajnokautóját a Fiorano tesztpályán. A három évtizeddel korábban versenyző Reutemannt lenyűgözte az autó, különösen a motorerő, és kijelentette, korántsem olyan egyszerű a modern F1-es gépek kezelése, mint amilyennek a tévében tűnik. A 12 nagydíjat megnyerő, 1981-ben bajnoki második helyet szerző argentin 1977-ben és 1978-ban szerepelt a Ferrari színeiben. Reutemann pályafutása különleges körülmények között ért véget, a Falkland-szigeteki háború miatt hagyta el a brit Williams csapatot, később pedig politikai pályára lépett, a teszt előtti évig Santa Fe állam kormányzója volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: