DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Erdélyi teljes gőzzel készült Szombathelyre

Egy évvel ezelőtt is lázasan készült az ISEUM Ralira a North Racing versenyzője, Erdélyi György. Idén is a murva verseny feltételeinek megfelelően, teljes gőzzel készítette fel a Suzukit az újabb megmérettetésre.

Miért volt annyira biztos, hogy ezen a szombathelyi verseny rajthoz állsz?

Tavaly itt mentem először a Suzukival és szinte mondhatjuk azt, hogy beleszerettem a pályába is és a versenyautóba is. 2015-ben egyértelműen ez volt a kedvenc versenyem.

Erdelyi_ISEUM_beh



Melyik szakaszt várod a leginkább?

Ez nem kérdés, a Rallykatlan. Annyira jól éreztük magunkat Gyurci barátommal ezen a nyomvályús, dobálós gyorsasági szakaszon, mint mikor először versenyeztünk. Nem kíméltem a Suzukit, meg is lepődtek többen, de nagyon élveztem.

Kivel indulsz most hétvégén?

Akivel az idén már volt egy közös versenyünk, mégpedig a Grepton Cered Rally Sprint, tehát Kovács Istvánnal. Jó volt vele együtt dolgozni, meg van az összhang, így szerintem most is hasonlóan könnyen megy majd a közös munka.

Mi a helyzet a kis Suzukival?

A Suzukin szinte éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy minden tekintetben megfeleljen a hétvége kihívásainak és még véletlenül se érjen meglepetés. Elég nehezen indult az idei év a kis autóval, és ezért sem sajnáltuk rá az időt és az energiát, hogy felkészítsük. Köszönöm is Szurominak és Zachár Lacinak a hosszú órákat, amit a szereléssel töltöttek.

Számodra mi lenne a célja ennek a versenynek?

Egy nagyon jót autózni és szórakozni. Komolyan úgy érzem, mintha már egy éve már csak az ISEUM-ot vártam volna. Remélem, hogy még jobban fog sikerülni, mint tavaly, hiszen már van tapasztalat, ismerem a gyorsasági szakaszokat. Az eredmény engem nem érdekel, de természetesen, ha kapnánk serleget, akkor nem adnám vissza.

Köszönöm a riportot és hasonlóan jó verseny kívánok, mint tavaly. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: