DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Miskolc Rali: Ifj. Tóth vezet, Hadik kiesett

A pénteki négy gyorsasági után kevesebb, mint egy másodperc előnnyel után, de ifj. Tóth János áll az élen, megelőzve Herczig Norbertet - Hadik András alatt viszont máris megállt a Ford Fiesta R5.

Szoros csatát és egy nagy búcsúzót is hozott a Miskolc Rali pénteki versenynapja. A mezőny délután két gyorsaságit teljesített, majd este, sötétben ismét ezen a két pályán ment végig - a négy szakasz összesen valamivel több, mint húsz kilométert jelentett. 

Az Egerben pont nélkül záró Ifj. Tóth - Szőke páros kezdett a legjobban, de az élmezőnybe több Mitsubishi is befért, így Vincze Ferenc, Spitzmüller Csaba vagy éppen Velenczei Ádám is - a címvédő és listavezető Herczig-Bacigál duó csak a hatodik idővel nyitott. A második gyorsaságin egy elsőt időt villantott Hadik András is, de a harminc perces szerviz után jött számára a hidegzuhany: etapon megállt a Ford Fiesta és nem tudta teljesíteni az esti két gyorsaságit.

Ezeken már Herczigék voltak a leggyorsabbak, így faragtak hátrányukból, de korai rajtért kaptak tíz másodperc büntetést, így továbbra is a hétszeres bajnok Ifj. Tóth áll az élen - a címvédő jelentősen hátracsúszott. A harmadik a Kazár-Ferencz duó, majd a Vincze-Kuti páros következik, az ötödik helyen pedig a meglepően jól kezdő ifj. Kiss László áll Varga Zsuzsannával az oldalán.

Szombaton hosszú napot teljesít majd a mezőny, hiszen kilenc gyorsasági vár a párosokra, három körre osztva - a híres Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt mellett a Garadna-Mályinka és a Sáta-Sáta szakasz szerepel a programban.

A Miskolc Rali állása az első nap után:

1

Ifj. Tóth - Szőke

Peugeot 208 R5

11:19,0

2

Kazár - Ferencz

Ford Fiesta R5

+5,6

3

Vincze - Kuti

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+7,7

4

ifj. Kiss - Varga

Ford Fiesta R5

+10,3

5

Spitzmüller - Béres

Mitsubishi Lancer Evo X

+10,6

6

Herczig - Bacigál

Skoda Fabi R5

+10,8

7

Rongits - Hannus

Mitsubishi Lancer Evo IX 

+10,9

8

Velenczei - Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+13,6

9

Ollé - Tóth

Ford Fiesta S2000

+14,2

10

Balogh - Holczer

Mitsubishi Lancer Evo IX

+14,9

 

 

     


MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: