DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

North Racing: Másodszor sem csalódtunk

A North Racing versenypárosa Erdélyi György és Dredán György második alkalommal is sikeresen teljesítette az Országos Rally2 Bajnokság futamát a Suzuki Swifttel. Egy igazán forró, ha minden igaz az év legforróbb napján kellett helytállniuk a Székesfehérvár Rallyn, így a verseny végén elégedetten gurultak fel a céldobogóra.

Erdélyi Gyurival beszélgettem, milyen is volt számukra ez a nap.

Erdelyi_szekesfeherv_besz(1)



Mennyire befolyásolt titeket a hőség?

Természetesen jobb egy körülbelüli 20 fokos, kellemes időben autózni, de amikor beülsz a versenyautóba, illetve beállsz a rajthoz már nem foglalkozol azzal, hogy akár -10 vagy akár +40 fok van, mindent kikapcsolsz, csak az autóra és a pályára koncentrálsz. Tehát annyira nem befolyásoló tényező, az igaz, hogy egész nap töltöttük magunkba a hideg üdítőket.

Most, hogy már a második versenyt sikerült a Suzukival teljesíteni, mi a véleményed az autóról?

Amit már többször is említettem, már hamarabb kellett volna, nagyon jól bírja a megpróbáltatásokat, nem okozott csalódást, remélem ez így is marad!

Milyen eredménnyel sikerült zárnotok a vasárnapot?

A kategóriánk 3. helyét szereztük meg. Az időeredményeket tekintve nagyon elégedett vagyok, nem az számít, hogy viszünk-e haza serleget, hanem az, hogy mit ki nem lehet hozni ebből a kis 1.3-as motorból.

Három igen különböző szakaszt kellett most teljesíteni, milyennek találtad a pályákat?

A leghosszabb, a 18,5 km-es volt a legjobb. Az nagyon tetszett nekünk, jó kis technikás, dobálós pálya, igazán élveztük. Viszont a 3. pálya, a Nagyvelegi az ennek a teljes ellentétje, nagyon rövid és gyors pálya. Elindultunk és szinte már vége is volt, azt nem is értem miért kellett beletenni. A második szakaszt azért nem szerettem, mert a szűk pálya után ez az Oroszlányi széles volt, nem tudtam átállni és nem toltam neki úgy, ahogy kellett volna. Igazat megvallva, nem is szeretem a gyors szakaszokat, inkább a trükköseket, ami dobál, ilyen tedd ide – tedd oda J. Gyurka mondta is, hogy a bal3-akat rendesen elvállaltam, a sima jobbokat meg nem.

Erdelyi_szekesfeherv_besz(2)

Hol fogjátok hajtani legközelebb a fehér Swiftet?

Ez egy jó kérdés, magam sem tudom biztosan. Van esély rá, hogy Veszprém Rally-n is siker részt venni, Baranya nem biztos, de Kassára mindenképpen szeretnék menni, úgyhogy a következő 3 futamból valamelyiken 100%, hogy indulunk.

Köszönöm a riportot és gratulálok Nektek!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: