DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Hercziget Szombathelyen sem tudták elkapni

Herczig Norbert az Iseum Rallyn is győzni tudott, így a Szombathely központú versenyt követően is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. Herczig mögött Kazár Miklós lett a második, míg ifj. Tóth János begyűjtötte idei második dobogós helyezését is a harmadik helyjel. A Historic Challenge értékelésében Király Gábor nyert Karl Rumplert megelőzve.

Herczig Norbert és Igor Bacigal a tegnapi három szakasz után 18.3 másodperces előnnyel várhatta a mai nyolc szakaszt az Iseum Rallyn. A Mitsubishiknek kedvező pályákon bár a mai öt szakaszt követően már 20.7 másodperc előnnyel vezetett a Skodás páros, végül 12.1 másodperc előnnyel szerezték meg idei harmadik győzelmüket.

A második helyért ádáz csata folyt Kazár Miklós és Ferencz Ramón, valamint ifj. Tóth János és Szőke Tamás között. Janikáék a mai első szakaszon megelőzték Mikiéket, és a második helyet egészen a mai hatodik szakaszig tartották is, ám végül Kazár fordítani tudott és 5 másodperc előnnyel a második helyen értek célba.

2z70i8mreztxfgawrv6l



A negyedik helyet a 3-as kategória győztese, Matics Mihály és Zejda Viktória szerezték meg.

Az ötödik helyért már tegnap is hatalmas csata folyt Spitzmüller Csaba és Bazsó Attila, Hadik András és Kertész Krisztián, Rongits Attila és Hannus László, Lencse Zoltán és Hofbauer Tamás, Balogh János és Holczer Dániel, valamint Ollé Sándor és Tóth Zsolt között. A hat páros egészen az utolsó szakaszig harcolt és végül Hadikék szerezték meg az ötödik helyet Rongitsék, Spiciék Baloghék és Olléék előtt. Lencse Zoltán végül a 12. helyig esett vissza, míg a Top 10-be Osváth Péter és Farnadi Ágnes tudott beférkőzni.

A további pontszerző helyeken Trencsényi József és Verba Gábor, Lencse Zoltánék, Kovács Antal és Istovics Gergő, Budavári Zoltán és Kulcsár Csaba, valamint a féltengelytörés miatt tegnapi sok időt vesztő ám ma hat helyet javító Turán Frigyes és Zsíros Gábor osztozott.

A Historic Challenge értékelésében csupán ketten értek célba, Király Gábor és Molnár Alexandra nyerte Karl Rumpler és Maria Rumpler előtt.

Az ORB következő versenyére Székesfehérvárott kerül sor június közepén.

A Szombathely Rali végeredménye:    
       
1 Herczig Norbert / Igor Bacigal Skoda Fabia S2000 1:04:03,3
2 Kazár Miklós / Ferencz Ramón Mitsubishi Lancer Evo IX R4 00:12,1
3 ifj. Tóth János / Szőke Tamás Peugeot 208 T16 R5 00:17,1
4 Matics Mihály / Zejda Viktória Mitsubishi Lancer Evo IX 00:48,6
5 Hadik András / Kertész Krisztián Ford Fiesta R5 00:49,2
6 Rongits Attila / Hannus László Mitsubishi Lancer Evo IX 01:01,6
7 Spitzmüller Csaba / Bazsó Attila Mitsubishi Lancer Evo X R4 01:06,0
8 Balogh János / Holczer Dániel Mitsubishi Lancer Evo IX 01:08,2
9 Ollé Sándor / Tóth Zsolt Ford Fiesta S2000 01:10,8
10 Osváth Péter / Farnadi Ágnes Mitsubishi Lancer Evo IX 01:35,4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: